Choose Your Language

Sunday, July 2, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 JUNE

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 JUNE

1. UNION MINISTER FOR URBAN DEVELOPMENT, HOUSING AND POVERTY ALLEVIATION VENKAIAH NAIDU INAUGURATED THE ‘HOMES FOR ALL’ PROPERTY SHOW IN WHICH CITY?
a) Jaipur
b) Lucknow
c) Bengaluru
d) Ahmedabad

ANS - D
2. FIRST MEETING OF THE INDIA-RUSSIA HIGH LEVEL COMMITTEE ON SCIENCE AND TECHNOLOGY WAS HELD IN?
a) Moscow, Russia
b) Ufa, Russia
c) Novosibirsk, Russia
d) New Delhi, India

ANS - C
3. AN INCUBATION CENTRE FOR BIOTECHNOLOGY START-UPS IS TO BE SET UP AT THE CSIR-CENTRE FOR CELLULAR AND MOLECULAR BIOLOGY IN?
a) Nagpur
b) Hyderabad
c) Ranchi
d) Kochi

ANS - B
4. WHICH AMONG THE FOLLOWING BANKS HAS RECEIVED SKOCH AWARDSIN 9 DIFFERENT CATEGORIES?
a) Vijaya Bank
b) Punjab National Bank
c) Bank of Baroda
d) Syndicate Bank

ANS - A
5. TWO KONKANI LITERARY PERSONALITIES, ________ AND ______ FROM GOA HAVE BEEN CHOSEN FOR SAHITYA AKADEMI AWARDS?
a) Vincy Quadros and Amey Naik
b) Vincy Quadros and Victor Fernandes
c) Victor Fernandes and Amey Naik
d) Laurence Gomes and Amey Naik
ANS - C
6.  SPORTS JOURNALISTS FEDERATION OF INDIA AT ITS ANNUAL GENERAL MEETING DECIDED TO CONFER THE BEST SPORTS PERSON OF THE YEAR AWARD ON WHICH SPORTS PERSON?
a) P V Sindhu
b) Rohit Sharma
c) Sania Mirza
d) Virat Kohli

ANS - A
7.  SUNIL KAKAR HAS BEEN APPOINTED AS THE MANAGING DIRECTOR AND CHIEF EXECUTIVE OFFICER OF WHICH COMPANY:
a) BPCl
b) IDFC Ltd.
c) BHEL
d) NMDC

ANS - B
8.  JAGANNATH TEMPLE AT PURI IS LOCATED IN WHICH INDIA STATE?
a) Madhya Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Odisha
d) Bihar

ANS - C
9.  WHICH INDIAN BADMINTON PLAYER CLINCHED HIS 4TH SUPER SERIES TITLE WITH AN INCREDIBLE STRAIGHT-GAME TRIUMPH OVER REIGNING OLYMPIC AND WORLD CHAMPION CHEN LONG IN THE AUSTRALIAN OPEN FINAL IN SYDNEY?
a) P Kashyap
b) Aditya Joshi
c) Ajay Jayaram
d) Kidambi Srikanth

ANS - D
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING IS THE AUTHOR OF THE BOOK ‘THE EMERGENCY – INDIAN DEMOCRACY’S DARKEST HOUR’?
a) D Shankar Nath
b) A Surya Prakash
c) L Jeevan Lal
d) G Krishna Reddy

ANS - B


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 JUNE"

Post a Comment

Popular Posts