Choose Your Language

Thursday, July 13, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 JULY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 JULY

1. UNION FOOD PROCESSING MINISTER, HARSIMRAT KAUR BADAL LAID THE FOUNDATION STONE, OF PUNJAB’S 1ST MAIZE BASED FOOD PARK IN WHICH DISTRICT OF PUNJAB?
a) Faridkot
b) Patiala
c) Kapurthala
d) Firozpur

ANS - C
2. THE UNION TOURISM MINISTRY HAS ALLOTTED RS 100 CR TO WHICH STATE UNDER THE SWADESH DARSHAN SCHEME TO AUGMENT ITS TOURIST INFRASTRUCTURE?
a) Rajasthan
b) Madhya Pradesh
c) Goa
d) Kerala

ANS - B
3. WHICH SCHEME HAS BEEN LAUNCHED BY MINISTRY OF COMMERCE AND INDUSTRY FOR AWARENESS ON INTELLECTUAL PROPERTY RIGHTS TO INSPIRE ARTISTS AND BUDDING INVENTORS SO THAT THEY CAN PROTECT THEIR CREATIONS AND INVENTIONS?
a) ‘Scheme for IPR Awareness – Advanced India; Innovative India’
b) ‘Scheme for IPR Awareness – Vibrant India; Innovative India’
c) ‘Scheme for IPR Awareness – Modern India; Innovative India’
d) ‘Scheme for IPR Awareness – Creative India; Innovative India’

ANS - D
4. WHICH AMONG THE FOLLOWING ENTITY IS CONSIDERING SETTING UP A PUBLIC CREDIT REGISTRY IN INDIA TO ADDRESS THE TWIN BALANCE SHEET PROBLEM OF THE BANKING SECTOR AND THE CORPORATE SECTOR?
a) Reserve Bank of India
b) Ministry of Commerce & Industry
c) NITI Aayog
d) Securities and Exchange Board of India

ANS - A
5. WHICH COMPANY HAS LAUNCHED ITS FIRST DIGITAL HUB IN ASIA PACIFIC IN BENGALURU?
a) Google
b) Orcale
c) Microsoft
d) IBM

ANS - B
6.  PRESIDENT PRANAB MUKHERJEE LAUNCHED WHICH INITIATIVE TO TAKE EDUCATION TO THE REMOTEST CORNERS OF THE COUNTRY WITH THE HELP OF TECHNOLOGY?
a) Swayam Prabha
b) Swayam
c) National Digital Library
d) All of the above

ANS - D
7.  NATIONAL SECURITY GUARD ORGANISED  FIRST INTERNATIONAL AVIATION SECURITY SEMINAR IN:
a) Bhuj, Gujarat
b) Manesar, Haryana
c) Amritsar, Punjab
d) Bhopal, Madhya Pradesh

Ans - B
8.  A 2-DAY REGIONAL CONFERENCE ON “GOOD GOVERNANCE AND REPLICATION OF BEST PRACTICES” WAS IN?
a) Jaipur, Rajasthan
b) Ranchi, Jharkhand
c) Nainital, Uttarakhand
d) Kanpur, Uttar Pradesh

Ans - C
9.  12TH G20 SUMMIT WAS HELD ON 7TH AND 8TH JULY, 2017 IN?
a) Beijing, China
b) Toronto, Canada
c) Tokyo, Japan
d) Hamburg, Germany

Ans - D
10.  NEPAL SBI BANK, A SUBSIDIARY OF THE STATE BANK OF INDIA, LAUNCHED ITS FULLY AUTOMATIC DIGITAL BANKING CALLED ________IN KATHMANDU?
a) SBI Green Bank
b) SBI Digi Bank
c) SBIInTouch Bank
d) SBI Green Bank

Ans - C



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 JULY"

Post a Comment

Popular Posts