Choose Your Language

Friday, August 18, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 AUG

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 AUG

1. WHICH PUBLIC SECTOR BANK UNVEILED TWO NEW DIGITAL SERVICES FOR ONLINE PAYMENTS – BHARAT QR (QUICK RESPONSE) AND BHARAT BILL PAYMENT SYSTEM?
a) Canara Bank
b) Syndicate Bank
c) Bank of India
d) Corporation Bank

ANS - A
2. WHICH THREE INDIAN FIRMS HAVE FEATURED IN FORBES’ LIST OF THE WORLD’S 100 MOST INNOVATIVE COMPANIES?
a) Infosys, Asian Paints and Bharti Airtel
b) Hindustan Unilever, Asian Paints and Bharti Airtel
c) Hindustan Unilever, Asian Paints and Infosys
d) Hindustan Unilever, Asian Paints and Patanjali Ayurved

ANS - B
3. WHO AMONG THE FOLLOWING HAVE BEEN AWARDED ‘HINDU PLAYWRIGHT AWARD 2017’?
a) Mohit Rastogi and Akshat Nigam
b) Gerish Khemani and Mohit Rastogi
c) Gerish Khemani and Akshat Nigam
d) Ravi Jain and Akshat Nigam

ANS - C
4. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS REPLACED PAHLAJ NIHALANI AS NEW CHAIRPERSON OF CENTRAL BOARD OF FILM CERTIFICATION?
a) Mukesh Khanna
b) Babul Supriyo
c) Javed Akhtar
d) Prasoon Joshi

ANS - D
5. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS MANAGING DIRECTOR OF EXPORT-IMPORT BANK OF INDIA?
a) David Rasquinha
b) Victor Fernandes
c) Rakesh Goyal
d) Vincent Lewis

ANS - A
6.  UNION MINISTER FOR PETROLEUM AND NATURAL GAS, DHARMENDRA PRADHAN COMMISSIONED WHICH INDIAN COAST GUARD SHIP IN GOA?
a) Indian Coast Guard ship ‘Suraj’
b) Indian Coast Guard ship ‘Shaurya’
c) Indian Coast Guard ship ‘Sanjay’
d) Indian Coast Guard ship ‘Shoorvir’

ANS - B
7.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS CHIEF EXECUTIVE OFFICER OF NATIONAL PAYMENTS CORPORATION OF INDIA?
a) Prashant Nair
b) Praveen Joshi
c) Dilip Asbe
d) Manohar Das

ANS - C
8.  PARLIAMENTARY PANEL HEADED BY _________ HAS RECENTLY TABLED ITS REPORT IN PARLIAMENT. IN THE REPORT, THE PANEL HAS RECOMMENDED 100% PENSION TO WIDOW OF DECEASED SOLDIER?
a) Prahlad Dhawan
b) Rajat Divekar
c) Rajendra Singh
d) B C Khanduri

ANS - D
9.  WHICH BANK INTRODUCED 2-TIER INTEREST RATE STRUCTURE FOR SAVING BANK ACCOUNTS AND WILL OFFER 4% INTEREST PER ANNUM FOR INCREMENTAL BALANCE OVER RS 50 LAKH AND 3.50% PER ANNUM FOR BALANCE UP TO RS 50 LAKH?
a) Indian Bank
b) Vijaya Bank
c) Federal Bank
d) Syndicate Bank

ANS - A
10.  ‘WORLD ORGAN DONATION DAY’ IS OBSERVED ON WHICH DATE EVERY YEAR?
a) 10th August
b) 13th August
c) 12th August
d) 14th August

ANS - B


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 AUG"

Post a Comment

Popular Posts