Choose Your Language

Tuesday, August 22, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 AUG

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 AUG

1. THE 6TH SESSION OF INDIA-TURKMENISTAN INTER-GOVERNMENTAL COMMISSION ON TRADE, ECONOMIC, SCIENTIFIC & TECHNOLOGICAL COOPERATION WAS HELD IN?
a) Mumbai, India
b) New Delhi, India
c) Balkanabat, Turkmenistan
d) Ashgabat, Turkmenistan

ANS - B
2. A MOU WAS SIGNED BETWEEN GEM AND THE CONFEDERATION OF INDIAN INDUSTRY, IN THE PRESENCE OF MS. NIRMALA SITHARAMAN, COMMERCE & INDUSTRY MINISTER AT UDYOG BHAWAN, NEW DELHI. ABBREVIATION GEM STANDS FOR?
a) Government eMandi
b) Government eMoney
c) Government eMarketplace
d) Government eManufacturing

ANS - C
3. INDIA’S 1ST PARTITION MUSEUM WILL OPEN IN?
a) Gandhinagar, Gujarat
b) New Delhi
c) Patiala, Punjab
d) Amritsar, Punjab

ANS - D
4. WHO AMONG THE FOLLOWING LAUNCHED A LIVE TWITTER WALL FOR PROMOTING ‘BHARAT KE VEER PORTAL’ ON THE EVE OF THE 71ST INDEPENDENCE DAY?
a) Vice President Venkaiah Naidu
b) Home Minister Rajnath Singh
c) Prime Minister Narendra Modi
d) Defence Minister Arun Jaitley

ANS - B
5. WHICH COUNTRY WILL HOST THE SUMMIT OF GROUP OF SEVEN INTERIOR MINISTERS TO DISCUSS SECURITY MATTERS?
a) Italy
b) Germany
c) Spain
d) France

ANS - A
6.  UNION CABINET HAS GIVEN ITS APPROVAL TO THE MEMORANDUM OF UNDERSTANDING BETWEEN INDIA AND _______ON COOPERATION IN THE FIELD OF INTELLECTUAL PROPERTY?
a) Greece
b) Italy
c) Sweden
d) Spain

ANS - C
7.  CABINET COMMITTEE ON ECONOMIC AFFAIRS CHAIRED BY THE PM NARENDRA MODI HAS GIVEN ITS APPROVAL TO THE SCHEME OF PROVIDING BUDGETARY SUPPORT UNDER GOODS AND SERVICE TAX REGIME FOR THE ELIGIBLE INDUSTRIAL UNITS LOCATED IN STATE OF JAMMU & KASHMIR, UTTARAKHAND, HIMACHAL PRADESH AND NORTH EASTERN STATES INCLUDING SIKKIM TILL?
a) 2027
b) 2023
c) 2022
d) 2019

ANS - A
8.  UNION FINANCE MINISTRY HAS SIGNED A GRANT AGREEMENT OF $24.64 MILLION WITH WHICH INTERNATIONAL FINANCIAL ORGANISATION FOR ECOSYSTEM SERVICE IMPROVEMENT PROJECT?
a) International Monetary Fund
b) World Bank
c) Asian Infrastructure Investment Bank
d) Asian Development Bank

ANS - B
9.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS TAKEN CHARGE AS PAKISTAN’S NEW HIGH COMMISSIONER TO INDIA?
a) Shahid Ali
b) Anees Akram
c) Nazeem Raza
d) Sohail Mahmood

ANS - D
10.  WHICH AMONG THE FOLLOWING FOOTBALL CLUB HAS WON THE SPANISH SUPER CUP FOR THE 10TH TIME?
a) Barcelona
b) Arsenal
c) Real Madrid
d) Manchester United


ANS - C

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 AUG"

Post a Comment

Popular Posts