Choose Your Language

Thursday, August 24, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 AUG

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 AUG

1. AN EXCLUSIVE LANE FOR FASTAG VEHICLES WILL BE OPERATIONAL AT ALL TOLL PLAZAS ON NATIONAL HIGHWAYS FROM?
a) October 1, 2017
b) September 1, 2017
c) January 1, 2018
d) November 1, 2017

ANS - B
2. WHICH AMONG THE FOLLOWING HAS BECOME THE FIRST POWER UTILITY TO INTRODUCE A QR CODE BASED BILL PAYMENTS SYSTEM IN INDIA?
a) Tata Power
b) Reliance Power
c) NTPC Ltd.
d) Adani Power

ANS - A
3. WHICH CAMPAIGN WAS LAUNCHED BY UNION MINISTER FOR ENVIRONMENT, FOREST AND CLIMATE CHANGE, DR. HARSH VARDHAN URGING CHILDREN TO CELEBRATE POLLUTION-FREE DIWALI THIS YEAR?
a) “Green Diwali, Swasth Diwali”
b) “Harit Diwali, Khushaal Diwali”
c) “Green Diwali, Khushall Diwali”
d) “Harit Diwali, Swasth Diwali”

ANS - D
4. WHICH TELECOM OPERATOR WENT DIGITAL BY LAUNCHING A BESPOKE MOBILE WALLET (MOBILE PAYMENT APP) THAT WOULD ENABLE ITS EXISTING CUSTOMERS TO MAKE BILL PAYMENTS AND TRANSACT ON E-COMMERCE PLATFORMS?
a) Tata Communications
b) BSNL
c) AirTel
d) Reliance Communications

ANS - B
5. WHO AMONG THE FOLLOWING INDIAN BADMINTON PLAYER WON BULGARIA OPEN INTERNATIONAL SERIES?
a) Lakshya Sen
b) Sai Praneeth
c) Parupalli Kashyap
d) Kidambu Srikanth

ANS - A
6.  RS 50 DENOMINATION BANKNOTES IN THE MAHATMA GANDHI (NEW) SERIES, WHICH WILL SOON BE RELEASED BY RESERVE BANK OF INDIA, WILL HAVE MOTIF OF?
a) Hampi with Chariot on the reverse
b) Qutab Minar on the reverse
c) Taj Mahal on the reverse
d) Konark Sun Temple on the reverse

ANS - A
7.  UNION TEXTILE MINISTER SMRITI IRANI INAUGURATED HANDICRAFT MANUFACTURING UNIT IN?
a) Kota, Rajasthan
b) Ranchi, Jharkhand
c) Raipur, Chhattisgarh
d) Cuttack, Odisha

ANS - B
8.  THE FIRST REGIONAL CENTRE OF THE NEW DEVELOPMENT BANK OPENED IN?
a) India
b) Brazil
c) South Africa
d) China

ANS - C
9.  WHO AMONG THE FOLLOWING TOOK CHARGE AS EXECUTIVE DIRECTOR, INSOLVENCY AND BANKRUPTCY BOARD OF INDIA?
a) Ms. Sarita Menon
b) Ms. Neha Pujara
c) Ms. Sheena Malhotra
d) Ms. Mamta Suri

ANS - D
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS WON A SILVER MEDAL IN THE JAVELIN THROW AT THE 1ST WORLD PARA ATHLETICS JUNIOR CHAMPIONSHIPS IN NOTTWIL, SWITZERLAND?
a) Jatinder Singh
b) Rinku Hooda
c) Prince Ahuja
d) Manoj Ahlawat

ANS - B


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 AUG"

Post a Comment

Popular Posts