Choose Your Language

Wednesday, August 9, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 AUG

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 AUG

1. THE 1ST MEETING OF THE JAPAN-INDIA COORDINATION FORUM FOR DEVELOPMENT OF NORTH-EASTERN REGION WAS HELD IN?
a) Tripura
b) Manipur
c) New Delhi
d) Assam

ANS - C
2. SENIOR BUREAUCRAT MOHAMMAD MUSTAFA HAS BEEN APPOINTED AS CHAIRMAN AND MANAGING DIRECTOR OF?
a) SIDBI
b) NABARD
c) ONGC
d) NTPC

ANS - A
3. IN AN ATTEMPT TO PROMOTE INNOVATION AND ENTREPRENEURSHIP IN AGRICULTURE, GOVERNMENT LAUNCHED “AGRI UDAAN”- FOOD AND AGRIBUSINESS ACCELERATOR 2.0 PROGRAMME IN?
a) Karnal
b) Bhopal
c) New Delhi
d) Varanasi

ANS - D
4. INDIA’S 1ST PRIVATE SECTOR MISSILE SUB-SYSTEMS MANUFACTURING FACILITY, A JOINT VENTURE BETWEEN THE $2.5 BILLION KALYANI GROUP AND ISRAEL’S RAFAEL ADVANCED DEFENCE SYSTEMS LTD., WAS INAUGURATED NEAR?
a) Kochi
b) Hyderabad
c) Amritsar
d) Jaipur

ANS - B
5. FINANCE MINISTER ARUN JAITLEY LAUNCHED A NEW EXCHANGE TRADED FUND UNDER THE NAME ______, COMPRISING SHARES OF 22 COMPANIES FROM 6 SECTORS OF THE ECONOMY?
a) Bharat 22
b) GOI 22
c) India 22
d) PSU 22

ANS - A
6.  IN ORDER TO DEVELOP AIRPORTS IN ___________AS GREEN AIRPORTS, AIRPORTS AUTHORITY OF INDIA HAS COMMENCED INSTALLATION OF 1MW SOLAR POWER PLANT AT TWO AIRPORTS IN THE STATE?
a) Telangana
b) Andhra Pradesh
c) Haryana
d) Punjab

ANS - B
7.  50TH ASSOCIATION OF SOUTHEAST ASIAN NATIONS REGIONAL FORUM MEETING BEGUN IN?
a) Manila, Philippines
b) Bangkok, Thailand
c) Hanoi, Vietnam
d) Kuala Lumpur, Malaysia

ANS - A
8.  WHICH INDIAN COMPANY HAS SIGNED A 30-YEAR CONCESSION AGREEMENT WITH THE GOVERNMENT OF MOZAMBIQUE TO DEVELOP 20 MILLION TONS PER ANNUM COAL TERMINAL AT BEIRA PORTAS PART OF A PUBLIC PRIVATE PARTNERSHIP PROJECT?
a) Tata Ports
b) Reliance Ports
c) Adani Ports
d) Essar Ports

ANS - D
9.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS THE BRAND AMBASSADOR OF ‘CLEAN UP MISSION’ BY CHIEF MINISTER YOGI ADITYANATH?
a) Amitabh Bachchan
b) Akshay Kumar
c) Ranveer Singh
d) Ranbir Kapoor

ANS - B
10.  PAUL KAGAME HAS WON THIRD TERM IN OFFICE AS PRESIDENT OF?
a) kenya
b) Ghana
c) Rwanda
d) Liberai

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 AUG"

Post a Comment

Popular Posts