Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Thursday, May 5, 2016

Quant Quiz-21 For SBI PO & Clerk Based on Time & Work

QUANT QUIZ-21 BASED ON TIME AND WORK

1. Rohan completes 40% of task in 18 days and then with the help of Ram and Rohit finishes the work. Ram is 50%  as efficient as Rohan is and Rohit is 50% as efficient as Ramesh. How many days the remaining work is complete:
a.                              
b.                                     
c.                             
d.

2. Working together Anu and Anna can do a job in 6 days. Anna and Maya can do same job in 10 days and Maya and Anu in 7.5 d ays. How long will it take if they do together.
a. 3                        
b. 5                                                        
c. 7                                        
d. 2

3. 3 man, 4 women and 6 children can complete work in 7 days. a woman does double the work  a man does and a child does half the work a man does. How many woman alone can complete the work in 7 days.
a. 7                                        
b.8                                                         
c. 9                                        
d. 10

4. A,B and C can do a work in 5,10,15 days. They started together but after 2 DAYS A and B left.C did the remaining work in
a. 3                                        
b. 4                                                        
c. 8                                        
d.5

5. A can do a certain job in x days. B takes twice as long to do job. Working together they can complete in 6 days. How many hours does B takes.
a. 9                                        
b.10                                                      
c. 7                                        
d. 8

6. X alone can do a piece of work in 15 days and Y alone can do it in 10 days. X and Y undertook a job for Rs 720. With the help of Z they finish it in 5 days .Z’s pay is:
a. 150                                   
b.140                                                   
c. 60                                      
d. 120

7. S can do a job in 20 days R in 30 days and P in 60 days .If S is helped by R and P every 3rd day. How long will it take them to finish.
a. 15                                     
b.20                                                      
c. 10                                      
d. 18

8. 4 Men and 3Women can do a job in 6 days.5 Men and 6 Women can do a job in 4 days if she work alone on it then she takes:
a. 48                                     
b. 54                                                     
c. 60                                      
d. 72

9. A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 10 days. A and B undertook a job of Rs 3200. They worked it for 2 days and then C finished the remaining work in 7 days. C pays:
a. 1493                                
b. 1500                                                
c. 1600                                
d. 2000

10. 10 Women can complete a work in 7 days 10 Child can complete a job in 14 days .how many day will 5 women + 10 child take:
a. 7                                        
b. 14                                                     
c. 10                                      
d. 15
ANSWERS
1.C, 2.B, 3.A, 4.B, 5.A, 6.D, 7.A, 8.B, 9.A, 10.A,


For Full Explanation Of Each Question CLICKHERE
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS