Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Thursday, March 16, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 11 & 12 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 11 & 12 MARCH

1. THE AMMAVIN ARAN MOBILE APP HAS BEEN LAUNCHED BY AIADMK TO SERVE WHICH PURPOSE?
a) Digital Empowerment
b) Cancer Treatment
c) Mid-Day Meal Service
d) Women’s Safety

ANS - D
2. WHO HAS BEEN ELECTED AS THE 76TH MAYOR OF MUMBAI?
a) Vithal Lokhare
b) Hemangi Waralikar
c) Vishwanath Mahadeshwar
d) Snehal Ambekar

ANS - C
3. WHAT WAS THE THEME OF THE 46TH NATIONAL SAFETY WEEK?
a) Build a Safety Culture
b) Working Together to Ensure Safe and Healthy Workplace
c) Strengthen Safety Movement to Achieve Zero Harm
d) Keep Each Other Safe

ANS - D
4. M CHANDRAKASU WHO DIED AT THE AGE OF 67 WAS FORMER UNION MINISTER OF WHICH STATE/UNION TERRITORY?
a) Puducherry
b) Goa
c) Assam
d) Andaman & Nicobar Island

ANS - A
5. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE GLOBAL CHAIRMAN OF KPMG INTERNATIONAL?
a) Nicola Quayle
b) William B Thomas
c) Maggie Brereton
d) David Matthews

ANS - B
6.  THE NATIONAL ARCHIVES OF INDIA CELEBRATED ITS ______ FOUNDATION DAY ON MARCH 11, 2017 IN NEW DELHI.
a) 125
b) 130
c) 127
d) 111

ANS - C
7.  THE ARUNACHAL PRADESH FINANCE MINISTER PRESENTED RS. _____ CR DEFICIT BUDGET ESTIMATE FOR THE FISCAL 2017-18.
a) Rs. 210 crore
b) Rs. 320 crore
c) Rs. 275 crore
d) Rs. 285 crore

ANS - D
8.  THE BHARTIYA JANTA PARTY WON THE 2017 ASSEMBLY ELECTION WITH MAJORITY WIN IN WHICH STATES?
a) Uttarakhand & Goa
b) Uttar Pradesh & Uttarakhand
c) Punjab & Uttar Pradesh
d) Uttar Pradesh & Manipur

ANS - B
9.  INDIA’S LARGEST FLOATING SOLAR PHOTOVOLTAIC PLANT HAS BEEN INSTALLED IN WHICH STATE?
a) Kerala
b) Andhra Pradesh
c) Karnataka
d) Tamil Nadu

ANS - A
10.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW DEPUTY GOVERNOR OF THE RESERVE BANK OF INDIA TO TAKE CHARGE ON OR AFTER APRIL 3?
a) Neeraj Nigam
b) B M Mishra
c) Sadhna Verma
d) B P Kanungo

ANS - D



Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS