Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Wednesday, March 29, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 MARCH

1. WHAT WAS THE THEME OF THE 18TH EDITION OF ASIA’S LARGEST CONVENTION ON THE BUSINESS OF MEDIA AND ENTERTAINMENT “FICCI FRAMES-2017”?
a) Digital: Divide or Dividend
b) Change or Perish
c) Media and Entertainment: Transforming Lives
d) Making India the Global Entertainment Superpower

ANS - A
2. WHAT IS THE RANK OF SBI CHAIRMAN ARUNDHATI BHATTACHARYA IN THE 2017 WORLD’S 50 GREATEST LEADERS REPORT BY FORTUNE MAGAZINE?
a) 30
b) 22
c) 26
d) 28

ANS - C
3. THE 23RD CONFERENCE OF AUDITORS GENERAL OF COMMONWEALTH COUNTRIES AND BRITISH OVERSEAS TERRITORIES WAS HELD IN WHICH COUNTRY?
a) Germany
b) India
c) China
d) United States

ANS - B
4. WHEN IS THE WORLD TUBERCULOSIS DAY OBSERVED?
a) March 22
b) March 25
c) March 23
d) March 24

ANS - D
5. NAME THE BOOK LAUNCHED BY RADHA MOHAN SINGH TO COMMEMORATE THE GOLDEN JUBILEE YEAR OF NATIONAL DAIRY DEVELOPMENT BOARD’S?
a) 50 Years – The Great Indian Milk Revolution
b) Celebrating 50 Years of Revolutionary Success in Dairy Industry
c) 50 Years of Success of NDDB
d) Glorious 50 Years in Milk Industry

ANS - A
6.  WHICH STATE GOVERNMENT HAS LAUNCHED AN INITIATIVE TO PROVIDE FREE WI-FI FACILITY IN ALL COLLEGES AND UNIVERSITIES OF THE STATE FOR YOUTH WELFARE TO BECOME DIGITALLY SMART?
a) Uttar Pradesh
b) Assam
c) Maharashtra
d) Bihar

ANS - D
7.  AS PER A GOVERNMENT REPORT, POST DEMONETIZATION, WHICH STATE HAS WITNESSED THE HIGHEST NUMBER OF AADHAAR LINKING WITH JAN DHAN ACCOUNTS?
a) Tamil Nadu
b) Telangana
c) Andhra Pradesh
d) Tripura

ANS - C
8.  WHICH BANK HAS LAUNCHED THE MONEYPLANTTM RUPAY INTERNATIONAL PLATINUM DEBIT CARD FOR ITS PREMIUM AND HIGH NET WORTH CUSTOMERS AS A PART OF DIGITAL BANKING INITIATIVE?
a) Bank of Maharashtra
b) Karnataka Bank
c) ICICI Bank
d) United bank of India

ANS - B
9.  WHAT WAS THE THEME OF THE TWO DAY HOUSTON INDIA CONFERENCE ORGANIZED BY ASIA SOCIETY TEXAS CENTER IN HOUSTON?
a) Make in India-Inclusive Growth
b) Make in India-Global Initiative
c) Make in India-Rotoscope Growth Opportunities
d) Make in India- The Inside Story

ANS - D
10.  NAME THE FIRST WOMAN COMBAT OFFICER OF BSF WHO WAS INDUCTED FOR THE FIRST TIME IN ITS 51-YEAR HISTORY?
a) Tanushree Pareek
b) Priya Ajith Kumar
c) Mitali Madhumita
d) Padmavati Bandopadhyay

ANS - A


Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS