Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Wednesday, March 29, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 MARCH

1. WHO IS THE WINNER OF THE 2017 FORMULA 1 AUSTRALIAN GRAND PRIX?
a) Lewis Hamilton
b) Max Verstappen
c) Valtteri Bottas
d) Sebastian Vettel

ANS - D
2. HOW MANY MEDALS HAVE BEEN WON BY INDIAN TEAM AT THE 2017 SPECIAL OLYMPICS WORLD WINTER GAMES?
a) 73
b) 70
c) 65
d) 81

ANS - A
3. THE INDIAN RENEWABLE ENERGY DEVELOPMENT AGENCY HAS APPROVED LOAN WORTH RS _____ CR FOR CLEAN ENERGY PROJECT IN INDIA FOR THE FINANCIAL YEAR 2017-18.
a) Rs. 20000 cr
b) Rs. 13000 cr
c) Rs. 17000 cr
d) Rs. 15000 cr

ANS - B
4. THE 2017 INTERNATIONAL DIAMOND CONFERENCE WAS HELD IN WHICH INDIAN CITY?
a) Indore
b) Pune
c) Mumbai
d) New Delhi

ANS - C
5. WHAT WAS THE THEME OF THE 2017 INTERNATIONAL DIAMOND CONFERENCE?
a) Mines to Market 2017
b) Innovation in Diamond Industry
c) Transparency, Responsibility, Sustainability
d) Higher Heights in Heels

ANS - A
6. THE 2017 EARTH HOUR WAS OBSERVED ON ____?
a) March 26
b) March 27
c) March 24
d) March 25

ANS - D
7.  THE WORLD THEATRE DAY IS OBSERVED ON WHICH DATE?
a) March 27
b) March 28
c) March 26
d) March 25

ANS - A
8.  WHICH FOOTBALL TEAM HAS WON THE 71ST EDITION OF THE SANTOSH TROPHY FOOTBALL TOURNAMENT-2017?
a) Goa
b) Gujarat
c) Tamil Nadu
d) West Bengal

ANS - D
9.  THE NATIONAL GREEN TRIBUNAL CONDUCTED THE WORLD CONFERENCE ON ENVIRONMENT IN WHICH CITY?
a) Bengaluru
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Goa

ANS - B
10.  NTPC INSTALLS 55 MW BHADLA SOLAR POWER PROJECT IN WHICH STATE?
a) Uttar Pradesh
b) Gujarat
c) Rajasthan
d) Maharashtra

ANS - C


Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS