Choose Your Language

Thursday, July 23, 2015

FREE WEEKLY GK QUIZ QUESTIONS - 22 JULY 2015

WEEKLY GK QUIZ 22- JULY
Shared By: WWW.DailyGk.IN
1). Who has been awarded top police award in New-Zealand to help a bleeding child?
A) Sim Bhullar                             B) S.K. Rai
C) Harman Singh                         D) Adam Smith
2).  Who has been appointed as the Director of Chief Aeronautical Development Establishment (ADE) and Programme Director of LCA?
A) P. Takkar                                 B) C D Balaji
C) Arvind Suresh                         D) Pankaj Singh
3). Who has been selected for the World Food Prize for the year 2015?
A) M S Swaminathan                   B) Monty Jones
C) Fazle Hasan Abed                   D) Sanjay Rajaram
4). India’s economic growth has been estimated at ______ for FY 2014-15 by the Central Statistics Office (CSO)?
A) 5.5%                                        B) 5.0%
C) 7.3%                                         D) 6.5%
5). Which country has won the FIFA Women’s Football World cup title of the 2014-15 season?
A) Australia                                  B) Japan
C) USA                                          D) Germany
6). Who has won the South Asian Basketball Championship (SABA) title of the Bangalore?
A) Bangladesh                             B) Pakistan
C) Sri Lanka                                 D) India
7). Who has been appointed as the first president of the Beijing-backed Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)?
A) Jin Liqun                                  B) Rahul Agarwal
C) Xi Jinping                                 D) V.P.Seth
8). Who is the author of the book ‘India Central Asia Relations: The Economic Dimension?
A) Arunima Sen                           B) Pooja Chaudary
C) Amiya Chandra                       D) Sneha Mathur
9). Which Bank has signed an agreement with Mudra Bank under Pradhan Mantri Mudra Yojana (PMMY)?
A) UBI                                           B) PNB
C) IDBI                                          D) SBI
10). Who has been appointed as the Chairman of the Bandhan Bank?    
A) Ashok Lahiri                           B) Pratyush Sinha
C) R.K. Singh                                D) Arvind Mayaram
11). Which country won women’s FIFA World Cup 2015?
A) USA                                          B) UK
C) Japan                                        D) Canada
12). Which operation is launched to secure Amar Nath Yatra?
A) Operation Maitri                     B) Operation Shiva
C) Operation Talash                    D) Operation Secure
13). Which state launched ePMS Portal (Electronic Project Management System)?
A) Punjab                                     B) Haryana
C) Manipur                                   D) M.P
14). Which company started Speed Pay?
A) BSNL                                        B) Airtel
C) Vodafone                                 D) Reliane
15). Which state made Guinness World Record in Washing hands?
A) Madhya Pradesh                    B) Mizoram
C) Telengana                               D) Bihar
16). What is the name of Indian Women’s Cricket Team Captain?
A) Mithali Raj                               B) Neha Sharma
C) Pryinka                                                D) Reva
17). Which city in India get Wifi Cover?
       A) Nasik                                       B) Patiala
C) Jaipur                                       D) Bikaner
18). Who is elected as the Head of New Development Bank?
A) Ashok Kumar                          B) K V Kamath
C) Sumit                                        D) M S Swaminathan
19). Which state starts weather based crop insurance scheme?
A) Assam                                      B) Punjab
C) Maharashtra                           D) UP
20). When is National Statistics Day observed?
A) 26th June                                  B) 27th June
C) 21st June                                  D) 26th July

<<<< ANSWER KEY >>>>
1). C
2). B
3). C
4). C
5). C
6). D
7). A
8). C
9). C
10). A
11). A
12). B
13). A
14). A
15). A
16). A
17). A
18). B
19). C
20). A

Share this

1 Response to "FREE WEEKLY GK QUIZ QUESTIONS - 22 JULY 2015"

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN