Choose Your Language

Saturday, March 12, 2016

QUANT QUIZ -16 BASED ON MIX QUANTITATIVE

QUANT QUIZ -16 BASED ON
MIX QUANTITATIVE


Directions (1-5) : study the following table carefully to answer the questions that follow:


1. If the profit earned by company P in the year 2007 was Rs 2.1 lakh, what was its expenditure in that year:
a. Rs. 30 lakh       
b. Rs 15 lakh                    
c. Rs. 23 lakh                               
d.  Rs. 27 lakh                  
e. None of these

2. What is the difference between the per cent profit earned by company Q in the year 2005 and the average per cent profit earned by the remaining companies together in that year:
a. 4                
b. 2                            
c.1                                         
d.3                             
e. none of these

3. If the profit earned by company R in the year 2008 was Rs 18.9 lakh , what was its income in that year:
Rs 303.7 lakh      
b. Rs. 264.5 lakh
c. Rs. 329.4 lakh             
d. Rs. 228.9 lakh
e. none of these

4. What is the percentage rise in per cent profit of Company T in the year 2009 from the year 2004:
a. 42             
b. 35                         
c. 26                                     
d. 48                         
e. none of these

5. What was the average per cent profit of company S over all the years together:
a. 13.5                     
b. 11                         
c. 12                                     
d. 14                         
e. none of these

6. What would be the cost of building a fence around a circular field with area equal to 32378.5 sq. m, if the price per metre for building the fence was Rs 154:
a. Rs 84683          
b. Rs. 86495                     
c.   Rs. 79326                                
d. Rs 98252                      
e.  none of these

7. Amit, Sucheta and Neeti start running around a circular track and complete one round in 18, 24 and 32 seconds respectively. In how many seconds will the three meet again at the starting point if they all have started running at the same time:
a. 196                      
b. 288                                  
c. 324                                               
d. can’t determine        
e. none of these

8. Find the wrong number: 4  2.5  3.5   6.5   15.5   41.25  126.75:
a. 3.5            
b. 6.5                        
c. 41.25                                           
d. 126.75

9. Find the wrong number: 6  7  16  41  90  154  292
a. 41             
b. 16                         
c. 154                                               
d. 292

10. Find the wrong number: 240  120  57  26.5  11.25  3.625
a. 120                      
b. 240                                  
c. 57                                     
d. 26.5
ANSWERS
1.A, 2.B, 3.D, 4.E, 5.C, 6.D, 7.B, 8.C, 9.C, 10.A,


For Full Explanation Of Each Question CLICKHERE

Share this

0 Comment to "QUANT QUIZ -16 BASED ON MIX QUANTITATIVE"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN