Choose Your Language

Wednesday, March 16, 2016

Reasoning Quiz-16 Based on Alphabet Series

Directions (1-5)
R  *   J   L  T   2  #  M  =   D  $   9   C   %  Z  >   O   3   @   Y   S   ?  P  F  +   G  &   5   B   8

1. How many such numbers are there in the above sequence each of which is immediately preceded by a consonant and immediately followed by a symbol:
a. One                         
b. two                                   
c. three                       
d none of these

2. Which of the following is fifth to the left of 16th element from left:
a. O                     
b.  9                              
c. %                    
d. none of these

3. If the above sequence is revered than which of the following will be 7th to right of 18th element from right end :
a. 8                     
b. C                               
c. $                      
d. none of these

4. If the first twenty elements in the above sequence are written in reverse order, than which of the following will be twenty second from the right end:
a. $                     
b. C                               
c. 9                     
d.  none of these

5. What should come in palace of Question mark in the following on the basis of above sequence:
J R *   M2#   C $  9          _?_
a. 3 > O                       
b. O > 3                                 
c. PS ?                          
d. none of these

6. If it is possible to form a word with first , fourth , seventh and eleventh letter in the word SHPEVRLDOVS , which would be second letter of that of word
a. L                     
b. S                               
c. E                     
d. none of these

7. Which letter in our alphabet series would be 9th from the left of 10th from the left ;
a. B                     
b. A                              
c. Z                     
d. none of these

8. Which letter would be 6th left of 8th right from 11th of the right side:
a. S                     
b. Q                              
c. R                     
d. none of these

9. If the letter of word INSTRUMENT are arranged in alphabetic order without repeating than which would be 5th from right :
a. U                     
b. M                             
c. R                     
d. N

10. What would be in place of ?
GED     BZY   WUT    ?
a. RPO                         
b. QON                                  
c.  SQP                         
d. none of these

1.B, 2.A, 3.C, 4.C, 5.A, 6.C, 7.B, 8.C, 9.D, 10.A,

          For Full Explanation Of Each Question CLICKHERE

Share this

0 Comment to "Reasoning Quiz-16 Based on Alphabet Series"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ;