Choose Your Language

Thursday, May 26, 2016

BANKING QUIZ-11 FOR SBI CLERK & PO

BANKING QUIZ- 13 FOR SBI CLERK & PO

1.The bank which refinances the loans given to the poor and weaker sections to construct or buy houses is
A.) SIDBI
B.) NHB
C.) IDBI
D.) IIBI
E.) None of these

2. Banking sector comes under which sector?
(a) Industrial sector
(b) Manufacturing sector
(c) Realty sector
(d) Services sector
(e) None of these


3. "Doing business report" published by –
A) ADB
B) IMF
C) WORLD BANK
D) WTO
E) None of these

4. The Holidays for the Banks are declared as per which of the following Act –
A) Reserve bank Act
B) Negotiable instrument Act –1881
C) Banking Regulation Act – 1949
D) Companies Act – 1956
E) None of these

5. "De – Mat" account is regulated by –
A) SEBI
B) SBI
C) IRDA
D RBI
E) None of these

6. What is India's Apex Tax body?
A) IT Department
B) GAAR
C) CBDT
D) RBI
E) None of the above

7. What does FSDC stand for?
A) Financial Security and Development Council
B) Fiscal Stability and Development Council
C) Fiscal Security and Development Council
D) Financial Stability and Development Council
E) None of these

8. On 19th July 1969, 14 banks were nationalized, these banks had deposits of more than
A) Rs 25 crore
B) Rs 50 crore
C) Rs 85 crore  
D) Rs 100 crore
E) RS 65 crore

9. Bill of Exchange, Promissory Notes and Cheques are defined as
A) None
B) Trust Receipts
C) Documents of Title to goods
D) Negotiable Instruments
E) Stamped Instruments


10. What are the various means of Electronic Payment Systems?
A) Credit card
B) ATM card
C) Debit card
D) Smart card
E) all of these

ANSWER 
1.B, 2.D, 3.C, 4.B, 5.A, 6.C, 7.D, 8.D, 9.D, 10.E,


Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ-11 FOR SBI CLERK & PO"

Post a Comment

Popular Posts