Choose Your Language

Thursday, May 26, 2016

BANKING QUIZ- 12 FOR SBI CLERK & PO

BANKING QUIZ- 12  FOR SBI CLERK & PO

1.“Bulls and Bears” are terms used in?

A.  Commodity markets
 B. Vegetable markets
 C. Bullion markets
 D. Stock exchange


2.The previous name of State Bank of India was?

A.  National Bank of India
 B. Premier Bank of India
 C. Royal Bank of India
 D. Imperial Bank of India

3. Full form of BPO?

A. Budget Product Online
B. Balance of Payment
C. Business Process Outsourcing
D. None of these 

 4. SEBI is a:

A. Advisory body
B. Statutory body
 C.Constitutional body
D. Non-statutory body


5. Which of the following is a form of “Small Savings Bank” popular among the poor or children:

A. Core Banking
B. Credit Banking
C. Piggy Banking
D. Debit Card

6. Which of the following terms is not used in the world of economics/finance:

A. Sinking Fund
B. Open Door Policy
C. Third World
d. none of the above

7. Which of the following is the name of the organization set up to boost overall small finance in India:

A. RBI
B. SEBI
C. NABARD
D. SIDBI


8. Who is to certify that any bill is a Money Bill?

A.Finance Minister
B. Prime Minister
C. Speaker of LokSabha
D.None of the above


9. After how many years the Finance Commission is reconstituted ?
 (A)Once in 2 years
 (B)Once in 3 years
 (C)Once in 5 years
 (D) Once in 10 years

10. A sum of money paid regularly (typically annually) by a company to its shareholders out of its profits (or reserves) is called as?
(A) Bonus
 (B)Profit
 (C) Dividend
 (D) Gratification

ANSWER
1.D, 2.D, 3.C, 4.B, 5.C, 6.C, 7.D, 8.C, 9.D, 10.C,

Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ- 12 FOR SBI CLERK & PO"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN