Choose Your Language

Friday, May 20, 2016

BANKING QUIZ - 8 FOR SBI CLERK & PO

BANKING QUIZ - 8 FOR SBI CLERK & PO

1. To solve the problems of Balance of Payments of member countries is function of:

a) World Bank
b) GATT
c) IMF
d) None of these

2. Full Form of IMF is _____

a) Indian Mutual Fund
b) International Monetary Fund
c) International Money Fund
d) None of these

3. IRDA stands for:

a) Insurance Regulatory and Development Authority
b) International Reconstruction and Development Association
c) Indian Road Development Agency
d) None of these

4. The merchant banking activities in India are governed by which of the following bodies:

a) RBI
b) IRDA
c) SEBI
d) None of these

5.Headquarter of World Bank is located at:

a) London
b) Switzerland
c) Geneva
d) Washington D.C.

6.NDTL stnads for:

a) Non Demat Terrific Liabilities
b) Net Demand and Time Liabilities
c) National Demand for True Liabilities
d) None of these

7. Full  form of “KYC”?

a) Know Your Customer
b) Know Your Cheque
c) Keep Your Cash
d) None of these


8. When the purchasing power of money decreases then rate of Inflation:

a) Decreases
b) Increases
c) May be Increase/Decrease
d) None of these

9. Full form of DICGC:

a) Limited Deposit in International Credit Guarantee Corporation of India Limited
b) Document of Insurance and Credit Guarantee Corporation of India
c) Deposit Insurance and Credit Guarantee Corporation of India
d) None of these

10. BIS stands for:

a) Bank for International Settlements
b) Bank for International Standardization
c) Bank Information Settlements
d) None of The Above


ANSWER
1.C, 2.B, 3.A, 4.C, 5.D, 6.B, 7.A, 8.B, 9.C, 10.A,


Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ - 8 FOR SBI CLERK & PO"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN