Choose Your Language

Saturday, May 21, 2016

BANKING QUIZ -9 FOR SBI CLERK & PO EXAM 2016

BANKING QUIZ -9 FOR SBI CLERK & PO

1. Head office of BIS is situated at:
a) Geneva, Switzerland
b) Amsterdam, Netherlands
c) Basel, Switzerland
d) Paris, Italy

2. The Headquarter of Allahabad Bank is situated at:
a) Kolkata, West Bengal
b) Allahabad, Uttar Pradesh
c) New Delhi
d) Mumbai, Maharastra

3. Earlier the name of AXIS Bank  was_______
a) Hind Bank Limited
b) UTI Bank Limited
c) United India Bank Limited
d) Invgy  Pvt Ltd

4. The Headquarter of IRDAI is sitiuated at:
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Hyderabad
d) Kolkata

5. The Full form of GATT:
a) General Agreement on Tariffs, Tradition and Trade
b) General Agreement on Tariffs and Trade
c) General Agreement on Tradition and Trade
 d) None of The Above

6. The full  form of NPCI is _______
a) National Commission for Payment Information
b) National Payment Corporation of India
c) National Payment Collaboration of India
d) National Payment Commission of India

7. Banking Ombudsman is appointed for:
a) Handling and redress banks complaints against customers' behavior
b) Providing decision on important banking operations like - CRR, SLR and MSF etc.
c) Handling and redress customer complaints against deficiency in certain banking
services
d) None of The Above


8. Prior to the establishment of the Reserve Bank of India, the Government banking business was conduct by?
a. Federal Bank Of India
b. Central Bank of India
 c. Imperial Bank of India
 d. Apex Bank of India

9.In which of the following organization estimates the” National Income of India” ?
a. Central Estimates Survey Committee
b. Reserve Bank Of India
c. Finance Ministry
d. Central Statistical Organization

10. 'Smart Money' is a term used for?
a. Credit card
b. Internal banking
c. Mobile Banking
d. Cash with public


ANSWER
1.C,2.A,3.B,4.C,5.B,6.B,7.C,8.C,9.D,10.A,

Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ -9 FOR SBI CLERK & PO EXAM 2016"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN