Choose Your Language

Friday, May 13, 2016

QUANT QUIZ-23 FOR SBI CLERK & PO –MIX TOPIC

QUANT QUIZ-23 FOR SBI CLERK & PO –MIX TOPIC

Q.1  A 200 metre  long train moving with an average speed of 72 km/h crosses a platform in 20 seconds. A man crosses the same platform in 8 seconds. What is the speed of the man?
(a) 5 m/s  
(b) 18 m/s
(c) 25 m/s  
(d) Cannot be determined

Q.2 Two men P and Q working separately can mow the field in 6 and 8 hrs respectively. If they work in stretches of one hour alternately, P beginning at    6a.m., when will the mowing be finished?
(a) 2:15p.m  
(b) 12:45pm
(c) 3:45p.m  
(d) 12:25 pm

Q. 3 The simple interest accrued on an amount of Rs. 8,000 at the end of three years is Rs. 1200. What would be the compound interest accrued on the same amount at the same rate in the same period?
(a) Rs. 1,750 
(b) Rs. 1,275
(c) Rs. 1160 
(d) Rs. 1261

Q.(4-8) The circle-graph given here shows the spendings of a country on various sports during a particular year. Study the graph carefully and answer the questions given below it.



4. What percent of total spending is spent on basket ball and others?
A. 25/2%
B. 25%
C. 45% 
D. 45/2%
E. 40%

5. How much percent less is spent on golf than that on tenis?
A. 27%
B. 20%
C. 37.5%
D. 25/2%
E. 33%

6.If the total amount spent on sports during the year be Rs. 15,000 , the amount spent on football is:
A. Rs. 2250
B. Rs. 1950
C. Rs. 2100
D. Rs. 3150
E. Rs. 3000

7.How much percent more is spent on cricket than that on hockey?
A. 23%
B. 27%
C. 100/3%
D. 28.5%
E. 30%

8. If the total amount spent on sports during the year was Rs. 50000, the amount spent on tenis and golf  together was:
A. Rs. 22,250
B. Rs. 11,250
C. Rs. 15,000
D. Rs. 13350
E. Rs. 18,000

Q.9  A vendor bought toffees at 10 for a Rs 5. How many for a Rs 6 must he sell to gain 20%?
A. 6
B. 4
C. 5
D. 8

 Q.10. A man sold  a cycle for Rs. 2400 and sells it at a loss of 20%. What is the cost price of the cycle?
A. Rs.3000
B. Rs. 2160
C. Rs. 1290
D. Rs. 1202


ANSWERS
1.C, 2.B, 3.D, 4.D, 5.B, 6.A, 7.D, 8.B, 9.A, 10.A,
For Full Explanation Of Each Question CLICK HERE



Share this

0 Comment to "QUANT QUIZ-23 FOR SBI CLERK & PO –MIX TOPIC"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN