Choose Your Language

Wednesday, May 18, 2016

QUANT QUIZ - 26 FOR SBI CLERK & PO Exam –MIX TOPIC

QUANT QUIZ - 26 FOR SBI CLERK & PO –MIX TOPIC

Q.1 Two person starting from the same place walk at a rate of 5kmph and 5.5kmph respectively. What time will they take to be 8.5km apart, if they walk in the same direction?
a.14 hours
b.12 hours
c.19 hours
d.17 hours
e.None of these

Q.2 If a train runs at 40 km/hour, it reaches its destination late by 11 minutes. But if it runs at 50 km/hour, it is late by 5 minutes only. The correct time (in minutes) for the train to complete the journey is?
a.19  
b.41
c.25  
d.21
e.None of these

Q.3  Pawan bought paper sheets for Rs 7200 and spent Rs 200 on transport. Paying Rs 600, he had 330 boxes made, which he sold at Rs 28 each. His profit percentage is ?
a.16
b.15.5
c.21
d.35
e.None of these

Q.4 A Shopkeeper  blends two varieties of cofees from two  gardens one costing Rs 18 per kg and another Rs 20 per kg in the ratio 5 : 3. If he sells the blended variety at Rs 21 per kg, then his gain percent is?
a.15
b.19
c.12
d.24
e.None of these

Q.5 Naresh can do a job in 12 days, Nawab can do the same job in 20 days. If they work together for 5 days on this job. What fraction of job is incomplete ?
A.1/4
B.1/3
C.7/15
D.2/3
E. none of these

Q.6. 5 men and 2 boys working together can do four times as much work as a man and a boy. Working capacity of man and boy is in the ratio?
A.1:2
B.1:3
C.2:1
D.2:3
E.none of these 

Q.7 10 women can complete a work in 7 days and 10 children take 14 days to complete the work. How many days will 5 women and 10 children take to complete the work?
A.7 days
B.8 days
C.2 days
D.9 days
E.none of these 


Q.8 A starts business with Rs. 3500 and after 5 months, B joins with A as his partner. After a year, the profit is divided in the ratio 2:3. What is B's contribution in the capital?
A.Rs 9000
B.Rs 7000
C.Rs 5000
D.Rs 4000
E.none of these


Q. 9 A sum of money lent out at simple interest amounts of Rs. 720 after 2 years and to Rs. 1020 after a further period of 5 years. The sum is?
(a)Rs. 500  
(b) Rs. 600
(c) Rs. 700  
(d) Rs. 710
(e)none of these

Q.10 A person deposited Rs. 400 for 2 years, Rs. 550 for 4 years and Rs. 1,200 for 6 years. He received the total simple interest of Rs. 1,020. The rate of interest per annum is ?
(a)10%  
(b) 5%
(c) 15%  
(d) 20%
(e)None of these


ANSWERS
1.D,  2.A, 3.B, 4.C, 5.B, 6.C, 7.C, 8.A, 9.B, 10.A,
hFor Full Explanation Of Each Question CLICK HERE

Share this

0 Comment to "QUANT QUIZ - 26 FOR SBI CLERK & PO Exam –MIX TOPIC"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN