Choose Your Language

Monday, June 13, 2016

BANKING QUIZ- 20 FOR SBI CLERK & PO

BANKING QUIZ- 20 FOR SBI CLERK & PO

1. What is the main objective of ‘Marginal Standing Facility’ by RBI?

(a) To contain volatility in LIBOR
(b) To contain volatility in MIBOR
(c) To contain volatility in the overnight inter-bank rates
(d)To match with standard Tier 1 capital Ratio
(e) None of these


2 .The tax payer’s data flows directly from banks to Tax Information Network (TIN). Who maintains the data of TIN?

(a) RBI
(b) Enforcement Directorate
(c) National Securities Defense Ltd.
(d) National Securities Depository Ltd.
(e) None of these

3. To enforce law and order Government of India has many agencies. SFIO is one of them. What is the full form of it?

(a) Serious Fraud Investigation Office
(b) Serious Fraud Interrogation Office
(c) Serious Feud Interrogation Office
(d) Serious Fraud Interrogation Ordinance
(e) None of these.

4. Which of the following is not shared by the centre and the states?

(a) Income tax
(b) Sales tax
(c) Corporation tax
(d) All of these
(e) None of these

5. By which of the following sources domestic funds are raised by companies?

(a) Commercial papers only
(b) FPO only
(c) IPO only
(d) Both IPO and FPO
(e) All IPO, FPO and commercial papers

6. What is the full form of LIBOR?

(a) London International Bank Offered Rate
(b) London Inter Bank Official Rate
(c) London Inter Bank Offered Ratio
(d) London Inter Bank Offered Rate
(e) None of these


7. What is the expansion of CRAR in terms of banking sector?

(a) Core Risk Asset Return
(b) Capital –to-Risk Asset Ratio
(c) Capital –to-Risk Asset Range
(d) Capital- to- Return Asset Ratio
(e) None of these


8. Which of the following are the government bonds which are used to raise funds
    from money market?

A. Commercial Papers
B. Certificate of deposit
C. Treasury bills
D. Dated Government securities

9. MUDRA bank is a subsidiary of which of the following organizations?

a. NABARD
b. IDBI
c. SIDBI
d. RBI

10. Bharat Bill Payment System has been passed under which act?

a. Banking Regulation Act, 1949
b. Company Act, 2013
c. Company Act, 1956
d. Payment and Settlement Systems (PSS) Act 2007.


ANSWER

1.C, 2.D, 3.A, 4.B, 5.C, 6.D, 7.D, 8.C, 9.C, 10.D,

Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ- 20 FOR SBI CLERK & PO"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN