Choose Your Language

Saturday, June 25, 2016

QUANT QUIZ - 38 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC

QUANT QUIZ - 38 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC
Q.1 Simple interest on a certain sum of money for 2 years at 7 1/2% per annum is half the compound interest on Rs. 10000 for 2 years at 10% per annum. The sum placed on simple interest is:
(a)Rs. 1550 
(b)Rs. 6650
(c)Rs. 1650
(d)Rs. 7000 
(e) none of these

Q.2 A dishonest milkman professes to sell his milk at cost price but he mixes it with water and thereby gains 25%. The percentage of water in the mixture is:
(a)40% 
(b)60% 
(c)25% 
(d)20% 
(e)none of these

Q.3 The cost price of 30 mangos is the same as the selling price of x mangos. If the profit is 20%, then value  of x is
(a)16 
(b)15 
(c)25 
(d)20 
(e) none of these

Q.4 Neha decided to donate 16% of her monthly salary to an NGO. On the day of donation she changed her mind and donated RS. 6,567. Which was 75% of what she had decided earlier. How much is Neha’s monthly salary?
(a) Rs54,725 
(b) Rs.54,700
(c) Rs. 6,5650 
(d) Rs. 45,696
(e) None of these

Q.5  A tradesman marks his goods 60% above the cost price. If he allows a discount of 20%, then his gain % is-
a) 15%
b) 28%
c) 40%
d) 60%
e) None of these

Q.6 Salaries of A, B and C are in the ratio 2 : 4 : 7. Salary of B and C together is ` 3300. By what % is salary of C more than that of A?
a) 250
b) 150
c) 125
d) 200
e) None of these

Q.7 If P is 80% of Q. What % of Q is P.
a) 101.1%
b) 190%
c) 111.1%
d) 125%
e) None of these
Q.8 A student has to secure 35% marks to pass. He gets 36 marks and fails by 6 marks. The maximum marks are-
a) 400
b) 120
c) 320
d) 480
e) 520
Q.9  A sum of money becomes 3/2 of itself in 5 years at a certain rate of simple interest. Find the rate of interest.
a) 20%
b) 12%
c) 14%
d) 10%
e) None of these
Q10. The difference between simple and compound interest on a sum of money at 10% per annum is Rs. 40. What is the sum?
a) Rs. 6000
b) Rs. 8000
c) Rs. 11000
d) Data insufficient
e) None of these
ANSWERS
1.D,2.D,3.C,4.A,5.B,6.A,7.D,8.B,9.D,10.B,
For Full Explanation Of Each Question CLICK HERE

Share this

0 Comment to "QUANT QUIZ - 38 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN