Choose Your Language

Friday, July 29, 2016


1. Who was the head of the Commitee which submitted a report on Jat quota agitation to Haryana chief minister Manohar Lal?
a. Bibek Debroy
b. Prakash Singh 
c. RM Lodha
d. NK Nagendra        
e. None of the above

2. Recently,in how many villages of the Marathawada and Vidarbha regions of Maharashtra where government has declared drought?
a. 70,000 villages                              
b. 29,000 villages
c. 18,000 villages
d. 35,000 villages
e. 50,000 villages

3. What is the name of the Former Indian cricket team captain who has been re-appointed as ICC cricket committee chairman?
a. Kapil Dev
b. Saurav Ganguly
c. Sunil Gavaskar
d. Sachin Tendulkar
 e. Anil Kumble         
4. Name the spiritual leader and Nirankari mission head died in a road accident in Montreal, Canada?
a. Ravi Shankar
b. Asaram Bapuji
c.Hardev Singh
d. Ramdev
e.None of the above

5. Which of the following country Charlotte Edwards belonges, a women cricket team captain,who announced her International retirement ?
 a. England    
b. South Africa          
c. New Zealand         
d. Australia                
e.West Indies

6.What is the name of the country which has decided to close World's biggest refugee camp in Dadaab?
a.South Korea                                               
b. Bhutan                   
d. Kenya                    

7. Which company has signed the MOU with ministry of textiles to popularize Indian handloom products?
a.NDTV Ethnic Retail Ltd                 
b. TCS                                                
c. Vedanta Ltd                                                           
d. RIL                                                                         
e.None of the above

8.What is the name of the four countries  including India and China signed pact for automatic exchange of information on tax issues and develop new tools and standards to tackle tax base erosion and evasion ?
a. Israel          
b. Canada, Iceland                
c. New Zealand                                 
d.None of the above
e.All of the above

9. By how much percent United nations projects India's GDP will grow in 2016 ?
a. 7.9 Per Cent                                  
b. 7.1 Per Cent                                              
c. 7.5 Per Cent                                                                       
d. 7.7 Per CenT                                                         
e. 7.3 Per Cent

10. Which of the Indian coast guard ship (ICGS) was launched by Goa Shipyard limited (GSL) at Vasco, Goa?
a. Arjun                      
e.None of these                                                                                                                                                                                                                                                        

1) b
2) b
3) e
4) c
 5) a
6) d
7) a
8) e
9) e
10) c


11. Recently,Sadiq Khan has been elected the new Mayor of which of the following country?
a. Germany
c. USA
d. UK

12. Which of one of the following countries recalled it's Ambassador to India over charges of non-cooperation and anti-government activities?
a. Bhutan
b. Nepal
c. Sri Lanka
d. Thailand
e  China

13. Asian Development Bank (ADB) is interested to enhance its lending to India to how much this year to support 'robust growth' in India?
a.USD 7 million
b. USD 3 billion
d.USD 10 billion
e. USD 20 million
e.USD 1 million

14. What is name of the Cameroon International footballer who has passed away after collapsing on the pitch playing match with his Romanian side Dinamo Bucharest?
a.Lionel Messi
b. Patrick Ekengss
c. Kila Jisi
d. Gheorghe Hagi
e.None of the above

15. Who headed the ‘Appointments Committee’ of Cabinet which approved the proposal for appointment of the 4th Fare Fixation Committee in the Delhi Metro Rail Corporation Limited (DMRC) ?
a. HL Dattu
b. Deepak Mohanty
c. M L Mehta
d. RM Lodha
e.None of the above                                                                                                                         

16. Who has been appointed as the new Chief of Naval Staff ?
a. SPS Cheema
b. HCS Bisht
c. Satish Soni
d.RK Dhowan
 e.Sunil Lanba

17. Which person has appointed by Godrej Industries Limited as the MD for its gourmet retail business, Godrej Nature’s Basket?
a.Avani Davda
b. Mohit Khattar
c.Tanya Dubash
d.Adi Godrej
e.None of the above

18. In which of the following places the 15th edition of Europe's biggest football extravaganza, Euro 2016 begins ?
a) London, England
b) Berlin, Germany
c) Athens, Greece
d) Geneva, Switzerland
e) Paris, France

19.Where was the Public Sector Power equipment manufacturer,Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) has commissioned 195 MW unit?
a) Kanpur, Uttar Pradesh
b) Pune, Maharashtra
c) Raipur, Chhattisgarh
d) Hyderabad, Telangana
e) Muzaffarpur, Bihar                                                                                                          

20. Who is the present CEO of BSNL?
a) Hasmukh Adhia
b) Vinod Rai
c) Ratan P Watal
d) Anupam Shrivastava
e) None of the above

1.B, 2.B, 3.E, 4.C, 5.A, 6.D, 7.A, 8.E, 9.E, 10.C, 11.D, 12.B, 13.B, 14.B, 15.C, 16.E, 17.D, 18.E, 19., 20.D,

Share this


Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ;