Choose Your Language

Tuesday, July 26, 2016

REASONING QUIZ-57 For Bank & Government Exam



REASONING QUIZ-57 For Government Jobs Exam
Directions (Q1-5): Study the following information to answer the given questions. In a certain code language:- ‘rest must wrote after’ is written as ‘ta pa lo me’, ‘wrote type every said’ is written as ‘lo ba ne ka’. ‘what rest said come’ is written as ‘me sa ba je’, ‘must untill hug rest’ is written as ‘ta me na ze’, ‘untill made said what’ is written as ‘na ya sa ba’.

1 Which of the following is the code for ‘type every’?
ko/ lo
ne/sa
ka/ ne
ne /je
None of these
Ans. ka/ ne

2 What is the code for ‘after’?
me
pa
sa
ka
None of the above
Ans. pa


3 Which of the following is the code for ‘come after made hug’?

ja pa ya me
je pa ta ze
ne je pa ka
je pa ya ze
None of the above
Ans. None of the above

4. Which of the following is the code for ‘rest what’?
me sa
sa ba
me je
je ne
None of these
Ans. me sa

5 ‘Wrote rest after’ will be coded as which of the following?
ta na ba
lo me pa
pa ta na
me ta ze
lo ta na
Ans. lo me pa

Directions (Q6-10): Study the following information to answer the given questions. Six players Arjun, Kesav, Raman, Vijay, Yuhan and Piyush are playing different Sports viz Snooker, Kabaddi, Cricket, Football, Volleyball and Basketball, but not necessarily in the same order. All are wearing different colours T-shirts – Pink, Grey, Black, Indigo, Maroon and white. They use different types of smartphones viz Apple, Motorola and Micromax but not necessarily in the same order. Atleast two persons use the same same types of smartphones. The person who plays Volleyball uses Micromax. Piyush uses Micromax and wears Grey T-Shirt, but he plays neither Snooker nor Cricket. The one plays Football uses Apple. Kesav uses the same types of mobile phone as the person who wears a Pink T-Shirt, but he is not a kabaddi Player. The one who is player of Snooker uses Apple. Vijay is a Volleyball Player and he wears neither Black T-shirt nor White T-shirt. Motorola is used by a kabaddi player, Yuhan is a football player and wears a pink T-Shirt, but he does not use the same mobile phone as Raman. Arjun does not wear a Maroon or White shirt. The players who use Micromax play neither Football nor Cricket. The players who wear Indigo and Black T-shirts use the same type of mobile. 

6 . Yuhan uses which of the following smartphones?
Apple
Micromax
Motorola
Either Micromax or Motorola
None of these
Ans Apple

7. Who among the following is a Basketball player?
Arjun
Raman
Yuhan
Piyush
None of these
Ans. Piyush


8. Kesav wears which colour T-Shirt?
Pink
Maroon
Black
Indigo
None of these
Ans. None of these

9. Raman is a player of __________.
Basketball
Kabaddi
Volleybal
Snooker
Either Kabbadi or Cricket
Ans. Kabaddi

10 . Which of the following is not true?.
Piyush-Black-Motorola
kesav-Snooker-Apple
Yuhan-Football-Indigo
Vijay-Maroon-Micromax
None of these
Ans. Piyush-Black-Motorola

                TO CHECK YOU RESULT CLICK ON THE BUTTON    

Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ-57 For Bank & Government Exam"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN