Choose Your Language

Tuesday, August 9, 2016

BANKING QUIZ -32 FOR IBPS-PO &CLERK EXAM

BANKING QUIZ -32 FOR IBPS-PO &CLERK EXAM

1. Which one of the following stock exchanges will get its own postage stamp?
A) MCX Stock Exchange
B) National Stock Exchange of India Ltd
C) Bombay Stock Exchange (BSE)
D) Bangalore Stock Exchange

2. Name the bank which has launched India’s first start-up focused bank branch?
A) State Bank of India                
B) Canara Bank
C) Punjab National Bank
D) Bank of Baroda

3. The headquarters of the International Centre for Trade and Sustainable Development (ICTSD) are located at ________________.
A) Paris                               
B) Geneva
C) New York                                  
D) London

4. Which public sector bank has launched specialized branch for Start-ups called “InCube” in Bengaluru?
A) BOB                                
B) HDFC      
C) ICICI                                
D) SBI

5. Name the bank, which became the first private sector bank in India to cross Rs. 1 Lakh croremark in mortgage disbursals?
A) AXIS Bank        
B) HDFC Bank      
C) ICICI Bank                    
D) Kotak Mahindra Bank

6. Name the bank, which applied to become “Wholly Owned Subsidiary” of parent bank to expand its footprint in India?
A) DBS                                 
B) VTB         
C) CIMB                              
D) HSBC

7. Small Industries Development Bank of India (SIDBI), set up as a subsidiary of which bank?
A.   HDFC
B.   ICICI
C.   RBI
D.   SBI
E.   IDBI

8. The Indian Banks’ Association (IBA) is an association of Indian banks and financial institutions having headquarters located at_________.
A.  Chennai
B.  New Delhi
C.  Bengaluru
D.  Hyderabad
E.  Mumbai

9. A cheque which is truncated during the course of clearing cycle is called __________
A.   Stale Cheque
B.   Truncated Cheque
C.   Self Cheque
D.   Mutilated Cheque
E.   None of these

10. Which of the following companies has tied up with ICICI Lombard General Insurance to offer motor insurance to its customers?
A. Audi
B. Volkswagen
C. Ford
D. Porsche
E. BMW

ANSWER KEY
1.C, 2.A, 3.B, 4.D, 5.C, 6.A, 7.D, 8.E, 9.D, 10.E,


Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ -32 FOR IBPS-PO &CLERK EXAM"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN