Choose Your Language

Saturday, August 27, 2016

REASONING QUIZ-61 FOR IBPS- PO & CLERK

REASONING QUIZ-61 FOR IBPS- PO & CLERK

Directions for (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below:

Three women and four men are a group of friends, R, M, T, S, L, W and Z. Each one has a different occupation, i.e Engineer, Manager, Model, Cardiologist, Lecturer, Councellor and Merchant and each one owns a different car, i.e Avanti, Honda city, Audi, Ferrari, Cruse, Verna and Polo, not necessarily in that order. None of the women is a Councellor or an Engineer. T is a Model and she owns Cruse car. R owns a Verna. M is not a Cardiologist. L is a Merchant and he owns Honda city. W is an Engineer and does not own Avanti. Z is a Councellor and owns Audi. The Cardiologist owns Polo car whereas the Lecturer owns Verna. The Manager owns an Avanti. None of the women own a Verna.

1.  What is the occupation of “S”?
a. Manager
b. Merchant
c. Cardiologist
d. Councellor
e. Lecturer

2. Who among of the following are the group of men?
a. RLWZ
b. MTWZ
c. MTRS
d. LWZM
e. RLWS

3. Which among of the following are correct combinations?
a. Manager- Verna
b. Engineer-Audi
c. Lecturer-Cruse
d. Cardiologist- Polo
e. Councellor-Polo

4. Who owns the car “Avanti”?
a. T-Female
b. M-Female
c. L-Male
d. R-Male
e. S-Female

5. If R is related to Verna and Z is related to Audi, then how is W related to?
a. Audi
b. Verna
c. Ferrari
d. Polo
e. Cruse

Directions (Q. 6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below.

Eight players—Dharampal, Karampal, Karandeep, Harjeet, Diljeet, Manpreet, Rampal and Sukdev are sitting in three lines L1, L2 and L3. And they are in three different categories, either shooter or Athlete or all rounder. In each line at least two and at most three players are sitting there. And at least two players are in each category but not more than three. Karampal and Karandeep are in different lines but not inline L2, and both are in same categories. Sukdev and Rampal are in same line and in same categories, but not all rounders. Harjeet and Diljeet are in different lines but not in line L 1and in different categories but not all rounder. Dharampal is inline L2 and Harjeet is not in same as in Dharampal. Both players of line L2 are Athletes. Manpreet is all rounder and not in line L 1 .From three all rounder two are line in L3. Manpreet and Karandeep are in same line and there are three shooters.

6. Name the person who is not sitting in Line L3?
a. Karandeep
b. Harjeet
c. Manpreet
d. Karampal
e. None of the above

7. Who among of the following are not sitting in the “Line L3” but categorized in “All Rounder”?
a. Karampal
b. Harjeet
c. Dharampal
d. Sukhdev
e. Manpreet

8. Diljeet belongs to which category?
a. All Rounder
b. Athlete
c. Shooter
d. Can’t be determine

9. Name the shooter who is not sitting in Line L1?
a. Karampal
b. Harjeet
c. Dharampal
d. Karandeep
e. Rampal

10. “Sukhdev” is related to “Karampal”, “Harjeet” is related to “Karandeep” , then who among of the following are related to “Dharampal”?
a. Karampal
b. Karandeep
c. Harjeet
d. Manpreet
e. Diljeet

ANSWER KEY
1.C,2.A,3.D,4.B,5.C,6.D,7.A,8.B,9.B,10.A

Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ-61 FOR IBPS- PO & CLERK"

Post a Comment

Popular Posts