Choose Your Language

Monday, September 12, 2016

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 11,12 SEPTEMBER

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 11,12 SEPTEMBER

Q1.  Name the bank that recently introduced the Software Robotics for power banking operations?
a.     ICICI Bank
b.    State Bank of India
c.     Axis Bank
d.    HDFC Bank
         Ans: A
Q2.  Which women cricketer was recently awarded an honorary life membership of the Marylebone Cricket Club?
a.     Anjali Sharma
b.    Nilima Jogalekar
c.     Sandhya Mazumdar
d.    Anjum Chopra
     Ans: D

Q3.  Which city topped the 2016 ‘Swachh Survekshan’ for rural India under Hills category?
a.     Mussoorie, Uttarakhand 
b.    Mandi, Himachal Pradesh
c.     Nainital, Uttarakhand
d.    Shimla, Himachal Pradesh
         Ans: B
Q4.  Which city topped the 2016 ‘Swachh Survekshan’ for rural India under Plains category?
a.     Satara, Maharashtra
b.    Nadia, West Bengal
c.     Dhanbad, Jharkhand
d.    Sindhudurg, Maharashtra
          Ans: D
Q5.  Who won India’s first gold medal at the Rio Paralympic Games?
a.     Ankur Dhama
b.    Mariyappan Thangavelu
c.     Varun Singh Bhati
d.    Virender Dhanka
          Ans: B
Q6.  Who won bronze medal in the Men’s High Jump T-42 event at the Rio Paralympic Games?
a.     Varun Singh Bhati
b.    Virender Dhanka
c.     Farman Basha
d.    Ankur Dhama
Ans: A
Q7.  Which state that bagged 2016 best agriculture state award at 9th Agricultural Leadership Summit 2016?
a.     Odisha
b.    Punjab
c.     Haryana
d.    Uttar Pradesh
Ans: A
Q8.  Which smartphone usage and carriage on board aircraft was prohibited by the Civil Aviation Ministry?
a.     Samsung Galaxy Note 7
b.    Lenovo K3 Note
c.     Xiaomi Redmi Note 3
d.    Apple iPhone 7
Ans: A
Q9.  Which registration module for Indian students studying abroad was launched by the Union Government?
a.     Sahayata
b.    India
c.     Madad
d.    Study
Ans: C
Q10.  RBI cancelled the certificate of registration of how many non-banking financial companies (NBFCs)?
a.     Six
b.    Three
c.     Five
d.    Four
Ans: C
Q11.  Which country  successfully conducted its fifth nuclear test, most powerful to date, in September 2016.
a.     North Korea
b.    Russia
c.     China
d.    Pakistan 
Ans: A
Q12.  Which insurance company approved by SEBI to launch its initial public offering (IPO)?
a.     Bharti AXA Life Insurance Co.
b.    Aviva Life Insurance Co.
c.     Aegon Life Insurance Co.
d.    ICICI Prudential Life Insurance Co.
Ans: D


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 11,12 SEPTEMBER"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN