Choose Your Language

Wednesday, October 12, 2016

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 7 OCTOBER

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 7 OCTOBER

Q1. On which country the United States of America recently lifted economic sanctions?
a.     Israel
b.    Cuba
c.     Myanmar
d.    Mexico
Ans: C

Q2. Sreelatha  Menon  who recently passed away was?
a.     An actress
b.    A Social Worker
c.     A dancer
d.    A politician
Ans: A

Q3. Who is the author of the book titled The Ministry of Utmost Happiness?
a.     Jhumpa Lahiri
b.    Ruskin Bond
c.     Vikram Seth
d.    Arundhati Roy
Ans: D

Q4. Juan Manuel Santos who was bestowed with the 2016 Nobel Peace Prize is the President of which country?
a.     Suriname
b.    Aruba
c.     Colombia
d.    Venezuela
Ans: C


Q5. Where was the Commonwealth Finance Ministers Meeting 2016 held?
a.     Washington DC
b.    Wellington
c.     New Delhi
d.    Ontario
Ans: A
Q6. The Election Commission of India collaborated with which social networking site to register young voters?
a.     Instagram
b.    Twitter
c.     Snapchat
d.    Facebook
Ans: D

Q7. Which committee constituted to assess ground situation at Cauvery basin?
a.     Krishnendu Committee
b.    GS Jha Committee
c.     Srikrishna Committee
d.    None of the above
Ans: B

Q8. Who was awarded the Player of the Tournament for UEFA EURO 2016?
a.     Lionel Messi
b.    Tom Brady
c.     Matt Ryan
d.    Antoine Griezmann
Ans: D

Q9. The 2016 BRICS Science & Technology Senior Official Meeting was held in which city?
a.     Jaipur
b.    Mumbai
c.     New Delhi
d.    Hyderabad
Ans: A

Q10. What is the theme of World Post Day 2016?
a.     The Post Delivering for People and Businesses Daily
b.    The Post, an invaluable public service
c.     Innovation, Integration and Inclusion
d.    Tell us about the world you want to grow up in
Ans: C

Q11. Who was appointed as acting Chief Justice of Jharkhand High Court recently?
a.     Justice Madan B Lokur
b.    Justice Pradip Kumar Mohanty
c.     Justice Gopal Subramaniam
d.    Justice Virendra Singh
Ans: B

Q12. Who won the 2016 Nobel Peace Prize?
a.     European Union (EU)
b.    Liu Xiaobo
c.     Juan Manuel Santos
d.    National Dialogue Quartet
Ans: C

Q13. Which Indian shooter clinched a silver medal in the 50 meter pistol event of the ISSF World Cup          Final at Bologna, Italy?
a.     Gagan Narang
b.    Apurvi Chandela
c.     Jitu Rai
d.    Sanjeev Rajput
Ans: C

Q14. Which country’s Parliament passed a bill that seeks to curb murders in the name of honour?
a.     Bhutan
b.    Pakistan
c.     Nepal
d.    Bangladesh
Ans: B

Q15. IMF in its 2016 October World Economic Outlook (WEO) projected the global growth in 2016 at?
a.      2.4 percent
b.     2.9 percent
c.      3.1 percent
d.     2.2 percent3
Ans: C

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ – 7 OCTOBER"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN