Choose Your Language

Saturday, October 1, 2016

QUANT QUIZ- 47 FOR IBPS- PO & CLERK

QUANT QUIZ- 47 FOR IBPS- PO & CLERK

1. Anmol has an average of 56% on her first 7 examination. How much should she make on her eighth examination to obtain an average of 60% on 8 examinations?
1) 88%
2) 78%
3) 98%
4) Cannot be determined
5) None of these.

2.  If the length of a rice field is increased by 20% and the breadth is reduced by 20%, the area of the field will be 192 sq. m. What is the area of the original field?
(a) 184 sq. m.
(b) 196 sq. m.
(c) 200 sq. m.
(d) 225 sq. m.
(e) None of these

3.  Two trains 160 meters and 100 meters long are running towards each other on parallel lines at 50 kmph and 30 kmph respectively. In what time will they clear off each other from the moment they meet?
(a) 11.7 seconds
(b) 12 seconds
(c) 18 seconds
(d) 14 seconds
(e) 9 seconds

4.  A bag contains 5 red, 4 white, 3 black balls. 2 balls are drawn randomly. The probability of the balls drawn contains no red ball is —
(a) 24/91
(b) 12/65
(c)  7/22
(d) 33/91
(e)  7/35


5.    1  7  11  19  35  67  ?
(a) 129
(b)  137
(c)  131
(d)  99
(e)  124

6.  5760   2880  960  240  48  ?
(a) 12
(b) 16
(c)  8
(d)  6
(e)  15

7.  664  332  340  170  ?  89
(a) 178
(b) 97
(c)  85
(d) 154

8.    6  24 60  120  210  ?
a) 366
b) 336
c) 660
d) 636
e) 330

9.  9   27   31  155  161  1127   ?
a) 1168
b) 2254
c) 1288
d) 1135
e) 135

10.  1   ? 24  528  16896
a) 8
b) 5
c) 2
d) 10
e)  3

SOLUTION
1.D, 2.C, 3.A, 4.C, 5.C, 6.C, 7.A, 8.B, 9.D, 10.C,



Share this

0 Comment to "QUANT QUIZ- 47 FOR IBPS- PO & CLERK"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN