Choose Your Language

Saturday, October 1, 2016

BANKING QUIZ - 56 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM

BANKING QUIZ - 56 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM

1. IndusInd Bank has tied up with which company to use its Cloud commerce solutions to transform customer engagements and enhance its cross-sell platforms?
A) IBM
B) Infosys
C) Wipro
D) TCS
E) Accenture

2. What is Call Money?
(a) Money borrowed for more than one day but up to 7 days
(b) Money borrowed for more than one day but up to 3 days
(c) Money borrowed or lent for a day or overnight
(d) Money borrowed for more than one day but up to 14 days
(e) None of the above

3. RBI instructed banks to convert No-frills account into –
(a) Savings Account
(b) Fixed-Deposit Account
(c) Current Account
(d) BSBDA Account
(e) None of the above

4. Which of the following cannot be endorsed?
(a) A bank draft
(b) A fixed deposit receipt
(c) A Promissory note 
(d) A usance bill of exchange
(e) A cheque

5. Cash Credit (CC) accounts have a certain limit of withdrawal, known as –
(a) No such limit is there
(b) Current Facility
(c) Credit Facility
(d) All of the above
(e) None of the above


6. Which kind of account can be opened by a person resident outside of India with an authorized dealer to invest in Indian market according to the government act?
a. SNRR Account
b. NRE Account
c. NRI Account
d. Vostro Account

7. Which bank sponsored first Regional Rural Bank (RRB) in India by the name  Prathama Grameen Bank?
a) Allahabad Bank
b) Syndicate Bank
c) UCO Bank
d) NABARD

8. Prior to the establishment of the Reserve Bank of India, the Government banking business was conduct by?
(a) Bank of India
(b) Central Bank of India
(c) Imperial Bank of India
(d) National Bank of India

9. Which pair is not correct?
(a) EXIM Bank – Financing for export-import
(b) FCI – Financial assistance to commercial institutions
(c) IDBI – Industrial finance
(d) RBI – Banker’s bank

10. The Headquarter of IMF is in.......?
(a) New York
(b) Manila
(c) London
(d) Washington DC

ANSWER KEY
1.A, 2.C, 3.D, 4.B, 5.C, 6.A, 7.B, 8.C, 9.B, 10.D,


Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ - 56 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN