Choose Your Language

Tuesday, December 27, 2016

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 26, 27 DECEMBER

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 26, 27 DECEMBER

1. HEALTH INSURANCE SCHEME ATAL-AMRIT ABHIYAN LAUNCHED IN WHICH STATE?
a) Manipur
b) Assam
c) Tripura
d) Tamil Nadu

ANS - B
2.  WHO OF THE FOLLOWING WON THE NATIONAL TITLE IN 6-RED SNOOKER?
a) Geet Sethi
b) Yasin Merchant
c) Ishpreet Chadha
d) Pankaj Advani

ANS - D
3.  INDIA SUCCESSFULLY TEST FIRED ITS HOME-GROWN LONG RANGE INTERCONTINENTAL SURFACE-TO-SURFACE NUCLEAR CAPABLE BALLISTIC MISSILE AGNI-5. WHAT IS THE RANGE OF AGNI 5?
a) 5000 kilometer
b) 3500 kilometer
c) 2500 kilometer
d) 1000 kilometer

ANS - A
4. THE FIRST LUCKY GRAHAK YOJANA AND DIGI-DHAN VYAPAR YOJANA AWARDS WERE ANNOUNCED BY UNION GOVERNMENT ON GOOD GOVERNANCE DAY. WHAT IS THE MONETARY AMOUNT THAT WAS AWARDED TO THE WINNERS OF THESE TWO AWARDS?
a) Rs 5000
b) Rs 10000
c) Rs 1000
d) Rs 25000

ANS - C
5.  THE FIRST 2G ETHANOL BIO-REFINERY WILL BE SET UP IN WHICH STATE?
a) Odisha
b) Punjab
c) Haryana
d) Rajasthan

ANS - B
6.  GOOD GOVERNANCE OBSERVED ON WHICH DATE, TO MARK THE BIRTH ANNIVERSARY OF ATAL BIHARI VAJPAYEE?
a) 23 Dec
b) 24 Dec
c) 26 Dec
d) 25 Dec

ANS - D
7.  INDIA WON THE ASIAN CRICKET COUNCIL UNDER-19S ASIA CUP TITLE BY DEFEATING SRI LANKA. WHO WAS AWARDED AS THE MAN-OF-THE-SERIES?
a) Abhishek Sharma
b) Himanshu Rana
c) Praveen Jayawickrama
d) Rahul Chahar

ANS - B
8.  THE UNION GOVERNMENT RECENTLY LAUNCHED OCMC TO PROVIDE SPEEDY REDRESSAL OF CONSUMER GRIEVANCES. WHAT DOES OCMC STAND FOR?
a) Online Consumer Merchant Centre
b) Online Consumer Medical Centre
c) Online Consumer Mediation Centre
d) Online Consumer Media Centre

ANS - C
9. WHICH BANK HAS LAUNCHED A PAYMENTS COLLECTION APP EAZYPAY FOR OFFLINE MERCHANTS AND RETAILERS?
a) Axis Bank
b) ICICI Bank
c) HDFC Bank
d) SBI

ANS - B
10.  NAME THE INDIAN ACTOR WHOSE 500TH FILM IS GOING TO PREMIERE AT THE ANNUAL SUNDANCE FILM FESTIVAL IN JANUARY 2017?
a) Amitabh Bachchan
b) Sharukh Khan
c) Anupam Kher
d) Salman Khan

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 26, 27 DECEMBER"

Post a Comment

Popular Posts