Choose Your Language

Friday, December 9, 2016

REASONING QUIZ- 88 FOR IBPS PO & CLERK

REASONING QUIZ- 88 FOR IBPS PO & CLERK

DIRECTIONS(1-5): STUDY THE FOLLOWING INFORMATION CAREFULLY TO ANSWER THE GIVEN QUESTIONS:
Seven persons Amy, Baby, Chris, Dag, Katy, Laina and Nancy are seated in a straight line facing north in ascending order of their salaries. Nancy earns more than Laina and Dag. Nancy earns more than Amy but he does not earn the highest. Amy earns more than Laina. The person who earns the second highest receives a salary of Rs. 38,000 while the third lowest earner receives Rs.26,000.  Katy earns less than Laina but more than Dag. Chris earns Rs. 21,000.

Q1. WHO AMONG THE FOLLOWING EARN(S) MORE THAN RS. 26,000 BUT LESS THAN RS. 38,000?
a) Only Amy
b) Only Laina
c) Amy and Laina
d) Katy and Laina
e) Amy and Nancy

Q2. WHO AMONG THE FOLLOWING MAY EARN RS. 24,000? 
a) Katy                            
b) Dag
c) Laina
d) Chris
e) Nancy

Q3. WHO AMONG THE FOLLOWING EARNS MORE THAN KATY BUT LESS THAN AMY?
a) Chris  
b) Nancy
c) Dag
d) Laina
e) Baby

Q4. WHO AMONG THE FOLLOWING EARNS THE HIGHEST?
a) Baby                            
b) Nancy
c) Amy                            
d) Laina
e) Katy

Q5. WHO AMONG THE FOLLOWING EARNS RS.38,000?
a) Amy                            
b) Laina
c) Baby                            
d) Katy
e) Nancy

DIRECTIONS( 6-10 ): STUDY THE FOLLOWING INFORMATION ANSWER THE QUESTIONS THAT FOLLOW.
Seven institutes A, B, C, D, E, F and G provide coaching for seven different competitive exams, viz. IAS, NDA, AFCAT, SSC, Banking, Medical and TET, but not necessarily in the same order. There is one day weekly off in each institute from Monday to Sunday but not necessarily in the same order. No two institutes have the same weekly off day.
Institute C provides coaching for NDA and is not closed either on Friday or on Wednesday.
Institute D provides coaching for IAS, and Thursday is its weekly off day.
Institute E and F do not provide coaching for Banking and neither of these has Wednesday as weekly off day
Institute B provides coaching for SSC and remains closed on Sunday.
The one which provides coaching for Medical has Tuesday as weekly off day.
Institute G provides coaching for TET and remains closed on Monday.
Institute E does not provide coaching for AFCAT.

Q6. INSTITUTE C REMAINS CLOSED ON WHICH OF THE FOLLOWING DAYS?
a) Sunday
b) Monday
c) Tuesday
d) Saturday
e) None of these

Q7. WHICH OF THE FOLLOWING INSTITUTES PROVIDES COACHING FOR BANKING?
a) A
b) E
c) F
d) E or F
e) None of these

Q8. WHICH OF THE FOLLOWING COMBINATIONS IS CORRECT?
a) Wednesday — B — SSC
b) Wednesday — B — Banking
c) Friday — F — AFCAT
d) Thursday — D— Medical
e) None of these

Q9. WHICH INSTITUTE PROVIDES COACHING FOR MEDICAL?
a) A
b) F
c) E
d) D
e) None of these

Q10. ON WHICH OF THE FOLLOWING DAYS DOES INSTITUTE F REMAIN CLOSED?
a) Tuesday
b) Wednesday
c) Sunday
d) Can’t be determined
e) None of these

ANSWER KEY:
 1.  C     
 2.  B     
 3.  D      
 4.  A   
 5.  E   
 6.  D   
 7.  A   
 8.  C   
 9.  C   
 10. E


Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ- 88 FOR IBPS PO & CLERK"

Post a Comment

Popular Posts