Choose Your Language

Monday, January 2, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 1 & 2 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 1 & 2 JANUARY

1. PM MODI ON DECEMBER 31 HAS ANNOUNCED TO CONVERT HOW MANY KISAN CREDIT CARD INTO RUPAY CARD IN THE NEXT 3 MONTHS?
a) 3 Crore
b) 7 Crore
c) 5 Crore
d) 10 Crore

ANS - A
2. WHO OF THE FOLLOWING HAS APPOINTED AS THE 25TH CHIEF JUSTICE OF PAKISTAN?
a) Nazir Ahmed Butt
b) Mian Saqib Nisar
c) Mazhar Jami
d) Rizwan Akhtar

ANS - B
3. WHICH TWO NEW HINDI WRITERS HAVE BEEN CONFERRED WITH THE 2016  BHARATIYA JNANPITH NAVLEKHAN AWARD?
a) Vishnu Nagar and Govind Prasad
b) Tasneem Khan and Upasana
c) Madhusudan Anan and Om Nischal
d) Shraddha and Ghyansham Devansh

ANS - D
4. WHAT IS THE NEW EXTENDED DEADLINE ANNOUNCED BY THE RBI FOR THE NON RESIDENT INDIAN CITIZENS TO EXCHANGE THE DEMONETIZED NOTES?
a) June 30, 2017
b) March 31, 2017
c) July 31, 2017
d) April 1, 2017

ANS - A
5. PM MODI ANNOUNCED HOW MUCH FINANCIAL BENEFIT TO THE PREGNANT WOMEN IN RURAL AREAS AS?
a) Rs. 4000
b) Rs. 2500
c) Rs. 6000
d) Rs. 5500

ANS - C
6.  WHO HAS BEEN HONORED AS THE WORLD’S BEST PLAYMAKER 2016 BY THE INTERNATIONAL FEDERATION OF FOOTBALL HISTORY AND STATISTICS?
a) Andrés Iniesta
b) Lionel Messi
c) Riyad Mahrez
d) Toni Kroos

ANS - B
7.  WHICH INDIAN TENNIS PLAYER HAS ANNOUNCED HIS RETIREMENT FROM THE PROFESSIONAL TENNIS ON 01 JANUARY 2017?
a) Rohan Bopanna
b) Yuki Bhambri
c) Sumit Nagal
d) Somdev Devvarman

ANS - D
8.  WHO OF THE FOLLOWING HAS BEEN SWORN IN AS THE NEW MAJOR GENERAL OF KYRGYZSTAN?
a) Amal Al Qubaisi
b) Khalifa bin Zayed
c) Shaikh Rafik Mohammed
d) Abdil Segizbaev

ANS - C
9.  WHO HAS WON THE 2016 MUBADALA WORLD TENNIS CHAMPIONSHIP?
a) Rafael Nadal
b) Stan Wawrinka
c) Milos Raonic
d) David Ferrer

ANS - A
10.  WHICH E-COMMERCE FIRM HAS PLANNED TO LAUNCH AN “AIRBORNE FULFILLMENT CENTER” TO DEPLOY DRONES FOR DELIVERING ITS ITEMS IN MINUTES?
a) Flipkart
b) Alibaba
c) Amazon
d) Snapdeal


ANS - C

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 1 & 2 JANUARY"

Post a Comment

Popular Posts