Choose Your Language

Friday, January 27, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 JANUARY
Q1. Which state will become the Indian state to opt for electronic transmission of postal ballot to service voters?
a.     Punjab
b.    Goa
c.     Uttar Pradesh
d.    Uttarakhand
Ans: B
Q2. Which state has launched ‘Chief Minister’s Award’ For Performing Districts in Cashless Transaction?
a.     Gujarat
b.    Kerala
c.     Assam
d.    Telangana
Ans: C
Q3. Who was sworn in as the Director of the Central Intelligence Agency?
a.     Mike Pompeo
b.    David S. Cohen
c.     John O. Brennan
d.    David Petraeus
Ans: A
Q4. Which Micro Finance has launched its Small Finance Bank?
a.     Equitas Small Finance
b.    Capital Small Finance
c.     Suryoday Micro Finance
d.    Utkarsh Micro Finance
Ans: D
Q5. Who of the following was awarded with the First Hugo Chavez Peace Prize by Venezuela?
a.     Angela Merkel
b.    Xi Jinping
c.     Vladimir Putin
d.    Barack Obama
Ans: C
Q6.  Padma Shri award winner Sakshi Malik belongs to which sports?
a.     Gymnasts
b.    Wrestling
c.     Athletics
d.    Discuss Throw
Ans: B
Q7.  Which state has announced to completely ban the use of polythene carry bags to conserve the environment?
a.     Madhya Pradesh
b.    Himachal Pradesh
c.     Gujarat
d.    Maharashtra
Ans: A
Q8.  What was the theme of the 68th Republic Day?
a.     Digital India with Digital Citizen
b.    Inclusive Growth for All
c.     Sustainable Development with Women Empowerment
d.    Skill India and Beti Bachao Beti Padhao
Ans: D
Q9.  Burj Khalifa is the world’s tallest building located in which country?
a.     Oman
b.    United Arab Emirates
c.     Pakistan
d.    Saudi Arabia
Ans: B
Q10.  Who inaugurated the national festival Bharat Parv on the occasion of Republic Day celebration at Red Fort in New Delhi?
a.     Shri Manish Tewari
b.    Smt Salja Kumari
c.     Dr. Mahesh Sharma 
d.    Shri Rao Inderjit Singh
Ans: C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 JANUARY"

Post a Comment

Popular Posts