Choose Your Language

Friday, January 27, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 23 & 24 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 23 & 24 JANUARY

1. INDIA CELEBRATED 120TH BIRTH ANNIVERSARY OF NETAJI SUBHASH CHANDRA BOSE ON?
a) 22nd Jan
b) 23rd Jan
c) 21st Jan
d) 20th Jan

ANS - B
2. WHO IS THE WINNER OF THE 2017 MALAYSIA MASTERS GRAND PRIX GOLD WOMEN’S SINGLE TITLE?
a) Jwala Gutta
b) Ashwini Ponnappa
c) Saina Nehwal
d) PV Sindhu

ANS - C
3. WHERE WAS THE 3 DAYS 2017 AROGYA MITRA CONFERENCE HELD?
a) Haryana
b) Punjab
c) Manipur
d) Assam

ANS - D
4. WHAT WAS THE THEME OF THE 47TH WORLD ECONOMIC FORUM ANNUAL MEETING 2017 HELD IN DAVOS?
a) Responsive and Responsible Leadership
b) Mastering the Fourth Industrial Revolution
c) The Reshaping of the World: Consequences for Society, Politics and Business
d) The New Global Context

ANS - A
5. WHICH BANK HAS INKED AN MOU WITH THE DAIRY FIRM KWALITY LTD TO PROVIDE RS. 4000 CRORE LOANS TO ONE LAKH FARMERS?
a) ICICI Bank
b) Bank of Baroda
c) HDFC Bank
d) Union Bank of India

ANS - B
6.  THE NATIONAL GIRL CHILD DAY IS CELEBRATED ON WHICH DAY?
a) January 25
b) January 22
c) January 23
d) January 24

ANS - D
7.  WHICH COMMITTEE HAS RECENTLY SUBMITTED REPORT ON FISCAL RESPONSIBILITY AND BUDGET MANAGEMENT ACT TO THE UNION GOVERNMENT?
a) H Devaraj committee
b) N K Singh committee
c) H R Khan committee
d) N R Madhav committee

ANS - B
8.  WHO OF THE FOLLOWING BECAME FASTEST BATSMAN TO SCORE 1000 RUNS AS ODI CAPTAIN?
a) Virat Kohli
b) Steve Smith
c) Eoin Morgan
d) Kane Williamson

ANS - A
9.  WHICH AIRPORT HAS WON THE ‘GOLDEN PEACOCK AWARD FOR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY IN THE TRANSPORTATION SECTOR?
a) Kochi Airport
b) Mumbai Airport
c) Delhi Airport
d) Tirupati Airport

ANS - C
10.  THE 2017 VARISHTHA PENSION BIMA YOJANA WILL BE IMPLEMENTED THROUGH WHICH INSURANCE COMPANY?
a) HDFC Standard Life Insurance
b) ICICI Prudential Life Insurance
c) Life Insurance Corporation of India
d) New India Assurance

ANS - C



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 23 & 24 JANUARY"

Post a Comment

Popular Posts