Choose Your Language

Monday, January 30, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 JANUARY

1. INDIA’S FIRST POST OFFICE PASSPORT SEVA KENDRAS HAVE BEEN INAUGURATED IN WHICH CITY?
a) Mysuru
b) Rajkot
c) Pune
d) Mohali

ANS - A
2. WHAT IS THE NAME OF THE IT PROJECT E-HEALTH KERALA, LAUNCHED BY KERALA CHIEF MINISTER PINARAYI VIJAYAN?
a) Life Line
b) Jeevan Rekha
c) Health Zone
d) Life System

ANS - B
3. WHICH STATE HAS LAUNCHED A SPECIAL SCHEME ‘DULARI KANYA’ TO CHECK INFANT MORTALITY IN THE STATE?
a) Manipur
b) Assam
c) Arunachal Pradesh
d) Goa

ANS - C
4. THE “LUXURY TRAVEL TIMES” A MOBILE BASED SOCIAL LUXURY TRAVEL MAGAZINE LAUNCHED BY WHICH ONLINE TRAVEL PORTAL?
a) Cleartrip
b) MakeMyTrip
c) IRCTC
d) Yatra.com

ANS - B
5. WHO HAS BEEN CONFERRED WITH THE ASHOK CHAKRA BY PRESIDENT PRANAB MUKHERJEE?
a) Neelkanth Ramesh Harikantra
b) Tejesh Brijlal Sonawane
c) Tripuraneni Hanuman Chowdary
d) Havaldar Hangpan Dada

ANS - D
6.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE INTERIM CEO OF INDIA POST PAYMENT BANK?
a) Shinjini Kumar
b) A.P Singh
c) Sunita Sharma
d) Shashi Arora

ANS - B
7.  HOW MUCH AMOUNT CENTRE DECIDED TO SPEND IN THE DEVELOPMENT OF 1253 KM OF ROAD IN ASSAM INTO NATIONAL HIGHWAY?
a) Rs 15,000 crores
b) Rs. 11,000 crore
c) Rs. 25,000 crore
d) Rs. 10,000 crore

ANS - A
8.  TO WHOM SERENA WILLIAMS DEFEATED TO WIN THE WOMEN’S SINGLE TITLE IN AUSTRALIAN OPEN 2017?
a) Abigail Spears
b) Martina Hingis
c) Sania Mirza
d) Venus Williams

ANS - D
9.  WHO HAS WON THE MEN’S SINGLE AUSTRALIAN OPEN 2017?
a) Grigor Dimitrov
b) Rafael Nadal
c) Roger Federer
d) Stan Wawrinka

ANS - C
10.  NATIONAL IMMUNIZATION DAY OBSERVED ON WHICH DAY?
a) January 28
b) January 27
c) January 30
d) January 29

ANS - D


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 JANUARY"

Post a Comment

Popular Posts