Choose Your Language

Saturday, February 4, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 FEB

1.  IN WHICH PLACE OF MEGHALAYA, THE APPAREL AND GARMENT MAKING CENTRE HAS BEEN INAUGURATED?
a) Ampati
b) Baghmara
c) Ampatigri
d) Betasing

ANS - A
2.  IN WHICH OF THE FOLLOWING STATE, THE MINISTRY OF DEFENCE HAS PLANNED TO SET UP ITS DEFENCE UNIT AT A COST OF RS. 1500 CRORE?
a) Himachal Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Goa
d) Jammu & Kashmir

ANS - B
3.  WHICH START-UP FIRM HAS LAUNCHED AN INTEGRATED ACCREDITATION AND ERP TECHNOLOGY SOLUTION TO ENABLE HIGHER EDUCATIONAL INSTITUTIONS TO BETTER MANAGE THEIR MULTIPLE ACCREDITATION STANDARDS?
a) SAIF Partners
b) Sequoia Capital
c) Accel Partners
d) E-paathsala

ANS - D
4.  WHAT IS THE NAME OF THE ONLINE PLATFORM LAUNCHED BY THE INCOME TAX DEPARTMENT TO ANALYZE DEPOSITS MADE DURING THE DEMONETIZATION PERIOD?
a) Operation Demonetized Money
b) Operation Black Money
c) Operation Clean Money
d) Operation Knockout

ANS - C
5.  WHO HAS BEEN SWORN IN AS THE CHIEF OF DELHI POLICE?
a) Ahmed Javed
b) Rakesh Maria
c) Alok Verma
d) Amulya Patnaik

ANS - D
6.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW PRESIDENT OF TABLE TENNIS FEDERATION OF INDIA?
a) Dushyant Chautala
b) Ashwani Kumar
c) Kuldip Vats
d) Ramesh Rathore

ANS - A
7.  WHAT IS THE TOTAL PROPOSED BUDGET OF THE RAIL SAFETY FUND RASHTRIYA RAIL SANRAKSHA KOSH?
a) Rs. 25000 crore
b) Rs. 17000 crore
c) Rs. 20000 crore
d) Rs. 12000 crore

ANS - C
8.  THE RATING AGENCY ICRA HAS PREDICTED THAT THE BANK CREDIT GROWTH RATE FOR THE CURRENT FISCAL YEAR WOULD FLOAT BETWEEN--------- PERCENT.
a) 5-6 Percent
b) 4-5 Percent
c) 7-8 Percent
d) 6-7 Percent

ANS - A
9.  WHO IS APPOINTED AS THE NEW CBI DIRECTOR?
a) Sushil Chandra
b) Alok Verma
c) Vineet kandpal
d) Vinod rai

ANS - B
10.  WHERE WAS THE DIGITAL RADIO ROUND TABLE CONFERENCE ORGANIZED?
a) Bangaluru
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Chennai


ANS - C

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 FEB"

Post a Comment

Popular Posts