Choose Your Language

Saturday, February 25, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 FEB

1. THE MIG LEGAL AID SCHEME OF SUPREME COURT HAS BEEN LAUNCHED FOR MIDDLE INCOME GROUP PEOPLE WHOSE GROSS INCOME IS NOT MORE THAN RS -------- PER MONTH.
a) Rs. 45000
b) Rs. 75000
c) Rs. 60000
d) Rs. 50000

ANS - C
2. THE 2017 SOUTH ASIAN SPEAKERS’ SUMMIT HAS BEEN ORGANISED IN WHICH STATE?
a) Madhya Pradesh
b) Maharashtra
c) Kerala
d) Andhra Pradesh

ANS - A
3. WHICH BANK HAS SIGNED A MOU WITH INTERIOR INFRASTRUCTURE FIRM GREENPLY INDUSTRIES TO GROW ITS FINANCING BUSINESS?
a) Bank of Maharashtra
b) Bank of Baroda
c) State Bank of India
d) Union Bank of India

ANS - C
4. WHO HAS BEEN CONFERRED WITH THE 2017 LEGENDARY AWARD BY THE BRAND LAUREATE?
a) Shah Rukh Khan
b) Lata Mangeshkar
c) Marck Zuckerburg
d) Ratan Tata

ANS - B
5. NAME THE 20TH FAST PATROL VESSEL OF THE INDIAN COAST GUARD THAT WAS COMMISSIONED AT THE NAVAL BASE IN KOCHI?
a) ICGS ARMAN
b) ICGS ARYAMAN
c) ICGS ATULYA
d) ICGS AYUSH

ANS - D
6.  INDIA LOST TO WHICH COUNTRY TO WIN A SILVER MEDAL AT THE WOMEN’S ASIAN RUGBY SEVENS TROPHY?
a) Nepal
b) Laos
c) South Korea
d) Pakistan

ANS - C
7.  WHAT IS THE TOTAL WORTH OF THE CLOUD SEEDING PROGRAMME LAUNCHED BY THE MAHARASHTRA GOVERNMENT TO PROVIDE SUFFICIENT RAIN?
a) Rs. 250 crore
b) Rs. 300 crore
c) Rs. 150 crore
d) Rs. 312 crore

ANS - A
8.  WHAT WAS THE AIM OF MIL BANCHE MADHYA PRADESH PROGRAMME HELD IN MADHYA PRADESH?
a) Distribute stationery in all government schools
b) Involve Government school students in tree plantation
c) Participation of Government Officials to teach for one day in government school
d) Encourage Women participation in teaching activities

ANS - C
9.  WHAT IS THE NAME OF THE MOBILE APPLICATION LAUNCHED BY ORIENTAL BANK OF COMMERCE?
a) Oriental Wallet
b) Oriental Batuaa
c) Oriental Pocket
d) Oriental Purse

ANS - B
10.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NON-OFFICIAL DIRECTOR OF INDIAN OVERSEAS BANK BY THE APPOINTMENTS COMMITTEE OF CABINET?
a) Ramesh S Singh
b) G Subramaia Iyer
c) Nageswaro Rao Y
d) T C A Ranganathan

ANS - D


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 19 & 20 FEB"

Post a Comment

Popular Posts