Choose Your Language

Saturday, February 25, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 FEB

1. KHAJURAHO DANCE FESTIVAL HAS BEEN STARTED IN WHICH STATE?
a) Madhya Pradesh
b) Andhra pradesh
c) Kerala
d) Gujarat

ANS - A
2. WORLD DAY OF SOCIAL JUSTICE WAS OBSERVED ON?
a) February 18
b) February 19
c) February 20
d) February 21

ANS - C
3. WHO OF THE FOLLOWING HAS BEEN ELECTED AS NEXT CM OF NAGALAND?
a) Edappadi Palaniswami
b) Pema Khandu
c) T R Zeliang
d) Shurhozelie Liezietsu

ANS - D
4. VED PRAKASH SHARMA WHO PASSED AWAY RECENTLY WAS A?
a) Politician
b) Novelist
c) Film Maker
d) Actor

ANS - B
5.   WHICH PAKISTANI CRICKET PLAYER ANNOUNCED RETIREMENT FROM ALL FORMS OF INTERNATIONAL CRICKET?
a) Misbah-ul-Haq
b) Mohammad Amir
c) Younis Khan
d) Shahid Afridi

ANS - D
6.   WHICH PRIVATE SPACE FIRM LAUNCHED A ROCKET FROM NASA’S KENNEDY SPACE CENTER IN FLORIDA TO SEND A DRAGON CARGO SHIP WITH SUPPLIES TOWARDS INTERNATIONAL SPACE STATION?
a) SpaceX
b) Bigelow Aerospace
c) SpaceDev
d) Blue Origin

ANS - A
7.   WHICH STATE HAS LAUNCHED COMPOSITE REGIONAL CENTRE FOR PERSONS WITH DISABILITIES?
a) Haryana
b) Arunachal Pradesh
c) Andhra Pradesh
d) Karnataka

ANS - B
8.   WHICH MINISTRY HAS LAUNCHED THE SAATHIYA RESOURCE KITS TO PROVIDE INFORMATION ON ADOLESCENT RELATED ISSUES?
a) Ministry of Health and Family Welfare
b) Ministry of Social Justice and Empowerment
c) Ministry of Human Resource Development
d) Ministry of Drinking Water and Sanitation

ANS - A
9.   WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NON-EXECUTIVE CHAIRMAN OF TATA CONSULTANCY SERVICES?
a) Rajesh Gopinathan
b) N. Ganapathy Subramaniam
c) V. Ramakrishnan
d) Natarajan Chandrasekaran

ANS - D
10.  WHEN IS THE INTERNATIONAL MOTHER LANGUAGE DAY CELEBRATED?
a) February 22
b) February 20
c) February 21
d) February 23


ANS - C

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 FEB"

Post a Comment

Popular Posts