Choose Your Language

Wednesday, March 22, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 MARCH

1. HOW MANY INDIAN HAS BEEN NAMED IN THE 2017 WORLD ECONOMIC FORUM’S 100 YOUNG GLOBAL LEADERS LIST?
a) Five
b) Four
c) Six
d) Seven

ANS - A
2. WHEN IS THE INTERNATIONAL DAY OF HAPPINESS OBSERVED?
a) March 21
b) March 19
c) March 20
d) March 18

ANS - C
3. THE SOLAR ENERGY SCHEME APPROVED BY THE GOVERNMENT FOR SMALL POWERLOOM UNITS WILL COME INTO EFFECT FROM WHICH DATE?
a) May 1, 2017
b) April 30,2017
c) March 31, 2017
d) April 1, 2017

ANS - D
4. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW MD & CEO OF THE INDIAN BANK?
a) P Srinivasan
b) Kishore Piraji Kharat
c) Ravindra Prabhakar Marathe
d) Mahesh Kumar Jain

ANS - B
5. THE NAND NIKETAN TOWNSHIP WHICH BECAME INDIA’S FIRST PRIVATE SECTOR TOWNSHIP TO GO FULLY CASHLESS IS LOCATED IN WHICH STATE?
a) Madhya Pradesh
b) Bihar
c) Gujarat
d) Rajasthan

ANS - C
6.  WHO AMONG THE GIVEN HAS BECOME THE 1ST WOMEN BELONGING TO PRIVATE SECTOR TO BE APPOINTED AS THE FULL-TIME MEMBER OF SECURITIES AND EXCHANGE BOARD OF INDIA?
a) Madhabi Puri Buch
b) Kiran Mazumdar Shaw
c) Sara Blakely
d) Kalpana Morparia

ANS - A
7.  THE SECOND INDIA-UAE CONFERENCE ON GLOBALIZATION WAS HELD IN WHICH CITY?
a) Bangaluru
b) New Delhi
c) Abu Dhabi
d) Dubai

ANS - D
8.  WHO HAS BEEN HONORED WITH THE KIRTI CHAKRA BY PRESIDENT PRANAB MUKHERJEE?
a) Ramesh Pratap Singh
b) Major Rohit Suri
c) Vijay Kumar
d) Gursevak Singh

ANS - B
9.  THE INDIAN SIGN LANGUAGE DICTIONARY SOON TO BE LAUNCHED BY THE GOVERNMENT IS BEING DEVELOPED BY WHICH ORGANIZATION?
a) Sign Language Interpreters Association of New Zealand
b) Association of Visual Language Interpreters of Canada
c) World Federation of the Deaf
d) Indian Sign Language Research and Training Centre

ANS - D
10.  WHAT IS THE THEME OF THE 2017 INTERNATIONAL DAY OF FORESTS?
a) Forests and Energy
b) Forests | Climate | Change
c) My Forest, Our Future
d) Forests and Water

ANS - A


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 21 & 22 MARCH "

Post a Comment

Popular Posts