Choose Your Language

Friday, March 3, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 FEB

 DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 FEB

1. WHAT IS THE NAME OF THE MEDICAL PROJECT LAUNCHED BY THE RAJASTHAN GOVERNMENT TO PROVIDE MEDICAL TREATMENT FOR HEART PATIENTS IN RURAL AREA?
a) COMFORT
b) RAHAT
c) SURAKSHA
d) RELIEF

ANS - B
2. WHICH INDIAN CITY HAS BEEN RANKED AS THE RICHEST CITY OF THE COUNTRY BY NEW WORLD WEALTH REPORT?
a) Mumbai
b) Chennai
c) Bangaluru
d) New Delhi

ANS - A
3. WHO HAS BEEN CONFERRED THE FIRST PRIZE OF THE 2017 VISHAKHA AWARDS?
a) Mohan Kumbhar
b) Vishnu Thore
c) Dr. Sarman Singh
d) Dr Yogini Satarkar Pande

ANS - D
4. WHICH INDIAN SPORTSPERSON HAS BEEN SELECTED TO REPRESENT THE PANEL OF INTERNATIONAL OLYMPIC COMMITTEE’S ATHLETES’ COMMISSION IN THE BADMINTON WORLD FEDERATION?
a) Pullela Gopichand
b) Jwala Gutta
c) Saina Nehwal
d) PV Sindhu

ANS - C
5. WHICH INDIAN TECHNOLOGY FIRM HAS BEEN RANKED AMONG THE GLOBAL TOP THREE MOST VALUABLE BRANDS OF 2017 IN THE INFORMATION TECHNOLOGY SERVICE SECTOR BY BRAND FINANCE?
a) Tata Consultancy Services
b) HCL Technologies Limited
c) Satyam Computers services Limited
d) Wipro Limited

ANS - A
6.  WITH WHICH COUNTRY INDIA HAS SIGNED AN AGREEMENT TO STRENGTHEN THE BILATERAL COOPERATION IN THE AREA OF CINEMA?
a) Rwanda
b) Uganda
c) Kazakhstan
d) Ukraine

ANS - D
7.  AS PER THE DATA BY THE HEALTH DEPARTMENT WHICH STATE HAS RANKED FIRST IN HAVING THE LEAST RATE OF INFANT MORTALITY?
a) Bhubaneswar
b) Puducherry
c) Goa
d) Kerala

ANS - C
8.  NAME THE FULLY UNRESERVED TRAIN THAT AS FLAGGED OFF BY THE RAILWAY MINISTER SURESH PRABHU FOR COMMON PEOPLE?
a) Antyodaya Express
b) Hamsafar Express
c) Sankalp Express
d) Uday Express

ANS - A
9.  THE 2017 MOBILE WORLD CONGRESS HAS BEEN ORGANIZED IN WHICH OF THE GIVEN PLACE?
a) Moscow
b) Barcelona
c) Hong-Kong
d) London

ANS - B
10.  HOW MUCH AMOUNT HAS BEEN SANCTIONED TILL DATE BY SIDBI FOR FUNDING STARTUPS IN THE FISCAL YEAR 2016-17?
a) Rs. 1,112 crores
b) Rs. 1,349 crores
c) Rs. 1,935 crores
d) Rs. 1,255 crores

ANS - A


Share this

0 Comment to " DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 27 & 28 FEB"

Post a Comment

Popular Posts