Choose Your Language

Friday, March 3, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 FEB

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 FEB

1. HOW MUCH AMOUNT HAS BEEN APPROVED BY THE MINISTRY OF URBAN DEVELOPMENT FOR THE DEVELOPMENT OF 6 KM LONG BET DWARKA DARSHAN CIRCUIT IN GUJARAT UNDER HRIDAY?
a) Rs. 16.27 crore
b) Rs. 19.69 crore
c) Rs. 10.15 crore
d) Rs. 12.22 crore

ANS - A
2. WHICH STATE IS THE 2ND LARGEST PRODUCER OF CRUDE OIL IN INDIA?
a) Haryana
b) Rajasthan
c) Gujarat
d) Madhya Pradesh

ANS - B
3. THE UNION CABINET APPROVED THE MISSILE DEAL WITH ISRAEL TO JOINTLY DEVELOP A MEDIUM RANGE SURFACE-TO-AIR MISSILE SYSTEM FOR THE INDIAN ARMY. WHAT IS THE TOTAL LAYOUT OF THE DEAL?
a) Rs. 22000 crore
b) Rs. 12000 crore
c) Rs. 15000 crore
d) Rs. 17000 crore

ANS - D
4. WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE VICE-PRESIDENT OF THE ASIAN HOCKEY FEDERATION?
a) Mariamma Koshy
b) Elena Norman
c) Abhijit Sarkaras
d) R P Singh

ANS - C
5. WHO IS THE AUTHOR OF THE BOOK JUDICIAL REFORMS–RECENT GLOBAL TRENDS?
a) Chetan Bhagat
b) Dalveer Bhandari
c) Ram Kamal Mukherjee
d) Khushwant Singh

ANS - B
6.  THE WORLD INTEGRATED MEDICINE FORUM ON REGULATION OF HOMEOPATHIC MEDICINE WAS INAUGURATED IN WHICH CITY?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Chennai
d) Ranchi

ANS - A
7.  IN WHICH STATE THE 112-FEET-TALL STATUE OF LORD SHIVA IN ADIYOGI FORM HAS BEEN UNVEILED BY PM MODI?
a) Himachal Pradesh
b) Maharashtra
c) Tamil Nadu
d) Haryana

ANS - C
8.  THE DELHI GOVERNMENT HAS RAISED THE MINIMUM WAGES FOR UNSKILLED, SEMI-SKILLED AND SKILLED PERSONS TO HOW MUCH PERCENT?
a) 22%
b) 41%
c) 50%
d) 37%

ANS - D
9.  WITH WHICH COUNTRY INDIA HAS RATIFIED A COMPREHENSIVE SOCIAL SECURITY AGREEMENT TO IMPROVE INVESTMENT FLOWS?
a) Russia
b) Germany
c) France
d) Singapore

ANS - B
10.  WHICH BANK HAS LAUNCHED RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION ENABLED CARD TO OFFER PROMPT SERVICE TO CUSTOMERS OF THE BANK?
a) UCO Bank
b) Canara Bank
c) Dena Bank
d) Union Bank of India

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 FEB"

Post a Comment

Popular Posts