Choose Your Language

Friday, March 10, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 MARCH

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 MARCH

1. ONLINE WEB PLATFORM PRATIBIMBA HAS BEEN LAUNCHED BY WHICH STATE GOVERNMENT TO REPORT THE PERFORMANCE AND ACHIEVEMENTS OF THE GOVERNMENT TO THE CITIZEN?
a) Maharashtra
b) Andhra Pradesh
c) Karnataka
d) Rajasthan

ANS - C
2. THE MOBILE WORLD CONGRESS WILL BE HOSTED FOR THE FIRST TIME BY INDIA IN WHICH INDIAN CITY?
a) Gandhinagar
b) Bangaluru
c) Chandigarh
d) New Delhi

ANS - D
3. WHAT WAS THE THEME ADOPTED BY UNITED NATION FOR THE 2017 INTERNATIONAL WOMEN’S DAY?
a) Empowering Women, Empowering Humanity: Picture it!
b) Women in the Changing World of Work: Planet 50-50 by 2030
c) Planet 50-50 by 2030: Step It Up for Gender Equality
d) A Promise is a Promise: Time for Action to End Violence against Women

ANS - B
4. THE THREE DAY LONG ‘DESTINATION NORTH EAST-2017’ FESTIVAL WAS ORGANIZED IN WHICH CITY?
a) Chandigarh
b) Pune
c) Chennai
d) Kolkata

ANS - A
5. THE 2017 21-NATION INDIAN OCEAN RIM ASSOCIATION SUMMIT WAS HELD IN WHICH COUNTRY?
a) New Delhi, India
b) Canberra, Australia
c) Jakarta, Indonesia
d) Dubai, UAE

ANS - C
6.  WHERE WAS THE 10TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON THEORY AND PRACTICE OF ELECTRONIC GOVERNANCE HELD?
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Chennai
d) Kolkata

ANS - B
7.  WHAT IS THE TOTAL BUDGET ESTIMATE PRESENTED BY RAJASTHAN CHIEF MINISTER VASUNDHARA RAJE FOR THE YEAR 2017-18?
a) Rs.78,000 crore
b) Rs.1,95,250 crore
c) Rs.48,000 crore
d) Rs.1,66,000-crore

ANS - D
8.  ARVIND PADMANABHAN WHO DIED RECENTLY WAS A VETERAN __?
a) Journalist
b) Physician
c) Politician
d) Writer

ANS - A
9.  THE 5TH INDIA BY NILE FESTIVAL HAS BEEN ORGANIZED IN WHICH COUNTRY?
a) Uganda
b) Kenya
c) Egypt
d) Sudan

ANS - C
10.  WHO HAS BEEN CONFERRED WITH THE 2016 SARASWATI SAMMAN?
a) Vijay Tendulkar
b) Mahabaleshwar Sail
c) K Aiyappa Panickar
d) Padma Sachdev


ANS - B

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 MARCH"

Post a Comment

Popular Posts