Choose Your Language

Tuesday, April 4, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 APRIL

1. NAME THE SENIOR BUREAUCRAT WHO HAS BEEN APPOINTED AS NEW CHAIRMAN OF CENTRAL BOARD OF EXCISE AND CUSTOMS?
a) Vanaja N Sarna
b) Sheetal P Rathod
c) Vishesh K Vaghela
d) Jaspreet S Ahluwalia

ANS - A
2. INDIA, THE WORLD’S THIRD-LARGEST OIL CONSUMER HAS JOINED INTERNATIONAL ENERGY AGENCY AS AN ASSOCIATE MEMBER. SECRETARIAT OF IEA IS LOCATED IN:
a) Geneva, Switzerland
b) Paris, France
c) New York, US
d) London, UK

ANS - B
3. CHIEF MINISTER OF WHICH STATE RECENTLY ANNOUNCED TO IMPLEMENT THE SEVENTH CENTRAL PAY COMMISSION FOR THE STATE GOVERNMENT EMPLOYEES FROM APRIL 1, 2017?
a) Haryana
b) Jharkhand
c) Punjab
d) Chhattisgarh

ANS - D
4. MILITARY OF WHICH COUNTRY RECENTLY CONCLUDED OPERATION “EUPHRATES SHIELD” IN NORTHERN SYRIA?
a) China
b) United States of America
c) Turkey
d) Russia

ANS - C
5. S.V. SUNIL AND HARMANPREET SINGH ARE ASSOCIATED WITH WHICH SPORT?
a) Tennis
b) Hockey
c) Badminton
d) Wrestling

ANS - B
6.  WHICH INDIAN CHIEF MINISTER HAS BEEN SELECTED FOR THE USIBC TRANSFORMATIVE CHIEF MINISTER AWARD?
a) Raman Singh
b) Sarbananda Sonowal
c) Nitish Kumar
d) N Chandrababu Naidu

ANS - D
7.  WHICH COUNTRY HAS BECOME THE NEW MEMBER OF SOUTH ASIA SUB-REGIONAL ECONOMIC COOPERATION PROGRAM?
a) Pakistan
b) Bhutan
c) Myanmar
d) Iran

ANS - C
8.  WHICH YOJANA HAS BEEN LAUNCHED BY MINISTER FOR SOCIAL JUSTICE AND EMPOWERMENT, MR.THAAWARCHAND GEHLOT FOR PROVIDING PHYSICAL AIDS AND ASSISTED-LIVING DEVICES TO SENIOR CITIZENS BELONGING TO BELOW POVERTY LINE CATEGORY?
a) Rashtriya Vayoshri Yojana
b) Deen Dayal Vayoshri Yojana
c) Atal Vayoshri Yojana
d) Pradhan Mantri Vayoshri Yojana

ANS - A
9.  WHICH AMONG THE FOLLOWING ATOMIC POWER PROJECTS IS LOCATED IN TAMIL NADU?
a) Narora Atomic Power Station
b) Kundankulam Nuclear Power Project
c) Tarapur Atomic Power Station
d) Kakrapar Atomic Power Station

ANS - B
10.  THE CABINET COMMITTEE ON ECONOMIC AFFAIRS HAS APPROVED THE AMENDMENTS IN THE MEGA POWER POLICY 2009. WHICH AMONG THE FOLLOWING STATES DOES NOT HAVE A PROJECT UNDER THIS POLICY?
a) Arunachal Pradesh
b) Jammu & Kashmir
c) Jharkhand
d) Sikkim

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 1 & 2 APRIL"

Post a Comment

Popular Posts