Choose Your Language

Thursday, April 6, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 APRIL

1.  INDIA’S FIRST INTERNATIONAL CENTRE FOR FOOT AND MOUTH DISEASE (ICFMD) HAS SET UP IN WHICH STATE?
a) Uttar Pradesh
b) Odisha
c) Haryana
d) Assam

ANS - B
2. THE 19TH EDITION OF COMMONWEALTH FORESTRY CONFERENCE HAS STARTED IN WHICH STATE?
a) Kerala
b) Odisha
c) Assam
d) Uttarakhand

ANS - D
3.  WHAT IS THE THEME OF THE 2017 WORLD AUTISM AWARENESS DAY (WAAD)?
a) Towards Autonomy and Self-Determination
b) Autism and the 2030 Agenda: Inclusion and Neuro diversity
c) Sustainable Development: The Promise of Technology
d) Employment: The Autism Advantage

ANS - A
4. WHICH UNION MINISTER HAS LAUNCHED POWERTEX INDIA SCHEME TO BOOST POWERLOOM SECTOR?
a) Arun Jaitley
b) Rajnath Singh
c) Smriti Irani
d) Narendra Modi

ANS - C
5. WHO OF THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS NEW CHIEF JUSTICE OF MADRAS HIGH COURT?
a) Justice Manjula Chellur
b) Justice Pritinker Diwaker
c) Justice G. Rohini
d) Indira Banerjee

ANS - D
6.  WHO HAS CLINCHED THE 2017 WOMEN’S SINGLES INDIA SUPER SERIES TOURNAMENT?
a) Carolina Marin
b) Sung Ji-Hyun
c) P V Sindhu
d) Saina Nehwal

ANS - C
7.  WHO HAS WON THE 2017 MEN’S SINGLES MIAMI OPEN TENNIS TOURNAMENT?
a) Milos Raonic
b) Dominic Thiem
c) Rafael Nadal
d) Roger Federer

ANS - D
8.  WHO HAS BEEN CHOSEN FOR THE 2017 UNESCO/GUILLERMO CANO WORLD PRESS FREEDOM PRIZE?
a) Mazen Darwish
b) Dawit Isaak
c) Ahmet Sik
d) Reeyot Alemu

ANS - B
9.  VIPUL, AN INDIAN FOREIGN SERVICE OFFICER HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW INDIAN CONSUL-GENERAL IN WHICH POPULAR ARAB CITY?
a) Dubai
b) Abu Dhabi
c) Baghdad
d) Riyadh

ANS - A
10. UNION MINISTRY OF TOURISM HAS SANCTIONED RS 98.35 CR FOR TOURISM DEVELOPMENT IN WHICH STATE?
a) Sikkim
b) Uttarakhand
c) Himachal Pradesh
d) Assam

ANS - D


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 APRIL"

Post a Comment

Popular Posts