Choose Your Language

Friday, April 14, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 APRIL

1. WHICH AMONG THE FOLLOWING SCHEME HAS BEEN STALLED BY UTTAR PRADESH STATE GOVT.?
a) Samajwadi Kisan Sahayta Scheme
b) Samajwadi Pension Scheme
c) Samajwadi Gram Ujala Scheme
d) Samajwadi Bal Saaksharta Scheme

ANS - B
2. A MINISTERIAL CONFERENCE OF G20 MINISTERS IN CHARGE OF DIGITALISATION WAS HELD IN?
a) Rome, Italy
b) Lucca, Italy
c) Berlin, Germany
d) Dusseldorf, Germany

ANS - D
3. NBFC MANAPPURAM FINANCE HAS LAUNCHED ITS OWN PREPAID CARDS IN TIE-UP WITH WHICH PRIVATE SECTOR BANK?
a) Yes Bank
b) ICICI Bank
c) Axis Bank
d) HDFC Bank

ANS - A
4. WHICH ENTITY HAS JOINED HANDS WITH THE STATE BANK OF INDIA TO PROMOTE CASHLESS TRANSACTIONS LIKE ‘SBI BUDDY E-WALLET’ AND POS MACHINES?
a) NABARD
b) Bombay Stock Exchange
c) Department of Post
d) National Stock Exchange of India

ANS - C
5. WHO IS THE AUTHOR OF THE BOOK ‘MATOSHREE’, WHICH WAS RECENTLY RELEASED BY PM NARENDRA MODI?
a) Union Textiles Minister, Smriti Iran
b) Union Home Minister, Rajnath Singh
c) President of the Bharatiya Janata Party, Amit Shah
d) Lok Sabha Speaker, Sumitra Mahajan

ANS - D
6.  UNION CABINET HAS APPROVED MEMORANDUM OF UNDERSTANDING ON COOPERATION IN THE FIELD OF JUSTICE BETWEEN INDIA AND WHICH NORTH AFRICAN COUNTRY?
a) Libya
b) Algeria
c) Tunisia
d) Morocco

ANS - C
7.  UNION CABINET HAS APPROVED SETTING UP OF INDIAN INSTITUTE OF PETROLEUM AND ENERGY AT:
a) Kochi, Kerala
b) Visakhapatnam, Andhra Pradesh
c) Bhubaneswar, Odisha
d) Kandla, Gujarat

ANS - B
8.  WHICH STATE GOVT. HAS RE-LAUNCHED ‘ADARANA’ SHCEME?
a) Andhra Pradesh
b) Karnataka
c) Haryana
d) Punjab

ANS - A
9.  GOVT. HAS FORMED AN INTER-DISCIPLINARY COMMITTEE TO EXAMINE EXISTING FRAMEWORK REGARDING VIRTUAL CURRENCIES. WHO IS THE CHAIRMAN OF THIS COMMITTEE?
a) Bhavin Goyal
b) Siddharth Kaushik
c) Jitendra Panchal
d) Dinesh Sharma

ANS - D
10.  M.S.MAHABALESHWARA HAS BEEN APPOINTED AS MD AND CEO OF WHICH PRIVATE SECTOR BANK?
a) Axis Bank
b) Karnataka Bank
c) Federal Bank
d) Karur Vysya Bank

ANS - B



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 13 & 14 APRIL"

Post a Comment

Popular Posts