Choose Your Language

Wednesday, April 19, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 APRIL

1. WHICH RAILWAY STATION IN BHOPAL HAS BECOME INDIA’S FIRST PRIVATELY-RUN RAILWAY STATION?
a) Habibganj Railway Station
b) Raniganj Railway Station
c) Sahibganj Railway Station
d) Kunwarganj Railway Station

ANS - A
2. BRICS SPECIAL ENVOYS ON MIDDLE-EAST MEET WAS HELD IN:
a) Moscow, Russia
b) Beijing, China
c) Durban, South Africa
d) Visakhapatnam, India

ANS - D
3. ’RONGALI BIHU’ FESTIVAL IS CELEBRATED IN WHICH STATE OF INDIA?
a) Himachal Pradesh
b) Assam
c) West Bengal
d) Goa

ANS - B
4. WHICH AMONG THE FOLLOWING HAS BECOME THE FIRST STATE TO LAUNCH A SPECIAL AWARENESS DRIVE TO ENSURE THAT TRANSGENDERS IN THE STATE REGISTER AS VOTERS IN LARGER NUMBERS?
a) Madhya Pradesh
b) Telangana
c) Maharashtra
d) Uttarakhand

ANS - C
5. ROBERT W. TAYLOR, WHO PASSED AWAY RECENTLY, WAS A RENOWNED:
a) American Computer Scientist
b) American Astronaut
c) American Historian
d) American Mathematician

ANS - A
6.  PRESIDENT PRANAB MUKHERJEE INAUGURATED THE KEMPEGOWDA FESTIVAL IN:
a) Bengaluru
b) New Delhi
c) Hubli
d) Bijapur

ANS - B
7.  SAGARMATHA FRIENSHIP 2017’ IS THE 1ST EVER JOINT MILITARY EXERCISE BETWEEN WHICH TWO ASIAN COUNTRIES?
a) Bangladesh and Nepal
b) China and Bangladesh
c) China and Nepal
d) India and Sri Lanka

ANS - C
8.  AS PER WORLD BANK REPORT, THE INDIAN ECONOMY IS EXPECTED TO GROW AT ____% IN 2017?
a) 7.8%
b) 7.5%
c) 8.1%
d) 7.2%

ANS - D
9.  BHEL HAS COMMISSIONED TWO UNITS OF 270 MW THERMAL POWER PROJECT IN WHICH DISTRICT OF MAHARASHTRA?
a) Nashik
b) Latur
c) Kolhapur
d) Jalna

ANS - A
10.  UNION HRD MINISTER MR. PRAKASH JAVADEKAR LAUNCHED A PORTAL AND A MOBILE APP OF RUSA IN NEW DELHI. WHAT DOES ABBREVIATION RUSA STAND FOR?
a) Rojgar Uchchatar Shaaksharta Abhiyan
b) Rojgar Uchchatar Shiksha Abhiyan
c) D.Rashtriya Uchchatar Shaaksharta Abhiyan
d Rashtriya Uchchatar Shiksha Abhiyan


ANS - D

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 17 & 18 APRIL"

Post a Comment

Popular Posts