Choose Your Language

Friday, April 28, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 APRIL

1. Asia’s largest Baptist Church has been inaugurated in which state of India?
a) Goa
b) West Bengal
c) Nagaland
d) Sikkim

Ans - C
2. Confederation of Real Estate Developers’ Associations of India has signed an agreement with which public sector bank to provide loans at a concessional rate to builders as well as customers for affordable housing projects?
a) Corporation Bank
b) Bank of Baroda
c) Punjab National Bank
d) State Bank of India

Ans - D
3. Who among the following has been announced as one of the six winners of 2017 Goldman Environmental Prize?
a) Prafulla Samantra
b) Madhukar Gupta
c) Bhushan Pattnaik
d) Vivekanand Panda

Ans - A
4. Who among the following has been presented the P.C. Chandra Purashkar?
a) Malala Yousafzai
b) Amartya Sen
c) Kailash Satyarthi
d) Baba Ramdev

Ans - C
5. Which among the following film has won the best film honour at the Hong Kong International Film Festival?
a) Pink
b) Newton
c) Parched
d) Neerja

Ans - B
6.  Which State Govt. has signed a Memorandum of Understanding with the Railways, to plant trees on land near railway tracks?
a) Telangana
b) Kerala
c) Maharashtra
d) Odisha

Ans - C
7.  ‘Varuna’, which began on April 24, is a bilateral naval exercise between India and:
a) Japan
b) UK
c) Sri Lanka
d) France

Ans - D
8.  Who will be conferred the Dadasaheb Phalke Award on May 3, 2017?
a) Kasinathuni Viswanath
b) Sanjay Leela Bhansali
c) S S Rajamouli
d) A R Murugadoss

Ans - A
9.  What was the 2017 theme of ’World Malaria Day’, observed on April 25?
a) ”Sustain Gains, Save Lives: Invest in Malaria”
b) “End Malaria for Good”
c) “Malaria: a disease without borders”
d) ”Malaria prevention works: Let’s close the gap”

Ans - B
10.  Minister of Housing & Urban Poverty Alleviation, Mr. M.Venkaiah Naidu inaugurated the 47th Foundation Day of Housing and Urban Development Corporation Ltd. Headquarters of HUDCO is located in:
a) Bengaluru
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Kolkata

Ans - C



Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 25 & 26 APRIL"

Post a Comment

Popular Posts