Choose Your Language

Saturday, April 8, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 APRIL

1. THE SOUTH ASIA SUBREGIONAL ECONOMIC COOPERATION FINANCE MINISTERS MEETING HAS STARTED IN WHICH COUNTRY?
a) China
b) South Korea
c) India
d) Nepal

ANS - C
2. WHO HAS BEEN APPOINTED THE FIRST WOMAN DIRECTOR GENERAL OF POLICE OF GUJARAT?
a) Neha Arusia
b) Geeta Johri
c) Nidhi Mathur
d) Nikita Sharma

ANS - B
3. NAME THE RENOWNED HINDUSTANI CLASSICAL VOCALIST OF JAIPUR GHARANA WHO DIED IN APRIL 2017?
a) Mogubai Kurdikar
b) Mallikarjun Mansur
c) Gangubai Hangal
d) Kishori Amonkar

ANS - D
4. WHAT IS THE THEME OF THE 2017 INTERNATIONAL DAY OF MINE AWARENESS AND ASSISTANCE IN MINE ACTION THAT WAS OBSERVED RECENTLY?
a) Needs driven. People Centred.
b) Peace without mine action is incomplete peace
c) Mine Action is Humanitarian Action
d) More than Mines

ANS - A
5. BERHAMPUR THAKURANI YATRA FESTIVAL BEGINS IN WHICH INDIAN STATE?
a) Nagaland
b) Manipur
c) Assam
d) Odisha

ANS - D
6.  WHICH STATE GOVT. HAS ANNOUNCED TO PROVIDE ONE-TIME GRANT OF RS 21,000 TO ALL THOSE FAMILIES WHOSE THIRD GIRL CHILD WAS BORN AFTER AUGUST 24, 2015 UNDER THE CURRENTLY OPERATIONAL ‘AAPKI BETI HUMARI BETI’ SCHEME?
a) Chhattisgarh
b) Haryana
c) Madhya Pradesh
d) Jharkhand

ANS - B
7.  NATIONAL CONFERENCE ON COMMUNICATING INDIA 2017 WAS HELD IN?
a) Mumbai
b) Varanasi
c) Kochi
d) New Delhi

ANS - D
8.  WHAT WAS THE AIM OF 9TH UK-INDIA ECONOMIC AND FINANCIAL DIALOGUE HELD IN NEW DELHI?
a) To lay out plan for Britain’s exit from European Union
b) To facilitate operations of British Hedge Funds in Indian Capital Market
c) To combat cross border tax evasion, enhance cooperation in financial services and boost investments encouraging Indian companies to raise funds through masala bonds
d) To sign a currency swap agreement between Bank of England and Reserve Bank of India

ANS - C
9.  WHICH COUNTRY HAS OFFICIALLY RECOGNISED BITCOIN AS A METHOD OF PAYMENT?
a) Japan
b) Switzerland
c) France
d) Australia

ANS - A
10.   WHO HAS BECOME INDIA’S FIRST TRANSGENDER POLICE OFFICER?
a) Shalini Dave
b) Vibha Rajput
c) Prithika Yashini
d) Mridula Bose

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 5 & 6 APRIL"

Post a Comment

Popular Posts