Choose Your Language

Tuesday, May 16, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 11 & 12 MAY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 11 & 12 MAY

1. WHO AMONG THE FOLLOWING LAUNCHED THE INTEGRATED CASE MANAGEMENT SYSTEM OF THE SUPREME COURT?
a) Prime Minister Narendra Modi
b) President Pranab Mukherjee
c) Union Law Minister, Ravi Shankar Prasad
d) Chief Justice of India, J S Khehar

ANS - A
2. CENTRAL GOVT. HAS SET-UP A HIGH-LEVEL TASK FORCE TO FINE TUNE JOBS DATA SO THAT THE GOVERNMENT CAN FRAME POLICIES TO SPUR EMPLOYMENT. THIS TASK FORCE IS HEADED BY?
a) Hasmukh Adhia
b) S S Mundra
c) Arvind Panagariya
d) Arvind Subramanian

ANS - C
3. MOON JAE-IN HAS BEEN ELECTED AS PRESIDENT OF WHICH ASIAN COUNTRY?
a) Thailand
b) South Korea
c) Cambodia
d) Laos

ANS - B


4. THE NATIONAL BASKETBALL ASSOCIATION -THE GOVERNING BODY OF BASKETBALL IN US INAUGURATED ITS FIRST EVER ACADEMY IN INDIA IN?
a) Gandhinagar, Gujarat
b) Kolkata, West Bengal
c) Kochi, Kerala
d) Greater Noida, Uttar Pradesh

ANS - D
5. WHO AMONG THE FOLLOWING HOLDS THE RECORD AS HIGHEST WICKET-TAKER IN WOMEN’S ONE-DAY INTERNATIONAL?
a) Jhulan Goswami
b) Niranjana Nagarajan
c) Anuja Patil
d) Shikha Pandey

ANS - A
6.  ANNUAL HUNTING FESTIVAL ‘BISHU PARV’, IS OBSERVED BY TRIBAL COMMUNITY LIVING IN WHICH WILDLIFE SANCTARY?
a) Coringa Wildlife Sanctuary, Andhra Pradesh
b) Dalma Wildlife Sanctuary, Jharkhand
c) Kamlang Wildlife Sanctuary, Assam
d) Sitanadi Wildlife Sanctuary, Chhattisgarh

ANS - B
7.  AADHAAR HAS BEEN MADE MANDATORY FOR APPLYING FOR PERMANENT ACCOUNT NUMBER WITH EFFECT FROM:
a) August 1, 2017
b) June 1, 2017
c) September 1, 2017
d) July 1, 2017

ANS - D
8.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS RECEIVED ‘WOODROW WILSON AWARD’ FOR GLOBAL CORPORATE CITIZENSHIP?
a) Kiran Mazumdar-Shaw
b) Shikha Sharma
c) Chanda Kochhar
d) Arundhati Bhattacharya

ANS - C
9.  GOVERNMENT APPROVED THE APPOINTMENT OF ______ AS THE NEXT DEFENCE SECRETARY OF INDIA?
a) Sanjay Mitra
b) Kailash Menon
c) Manish Surana
d) Mukul Bajwa

ANS - A
10.  WHICH INTERNET-BASED INTERFACE HAS BEEN LAUNCHED BY UNION AGRICULTURE AND FARMERS WELFARE MINISTRY FOR WELFARE AND DEVELOPMENT OF AGRICULTURAL STAKEHOLDERS IN INDIA?
a) e-Krishi Nivaran
b) e-Krishi Mitr
c) e-Krishi Samvad
d) e-Krishi Samadhan

ANS - C


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 11 & 12 MAY"

Post a Comment

Popular Posts