Choose Your Language

Saturday, May 13, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 MAY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 MAY

1. UNION MINISTER FOR ROAD TRANSPORT AND HIGHWAY, NITIN GADKARI INAUGURATED INDIA’S 1ST BIO REFINERY PLANT FOR RENEWABLE FUELS AND CHEMICALS IN?
a) Pune, Maharashtra
b) Jaipur, Rajasthan
c) Ranchi, Jharkhand
d) Bhopal, Madhya Pradesh

ANS - A
2. WHICH ENTITY HAS SIGNED AN AGREEMENT WITH WORLD INTELLECTUAL PROPERTY ORGANISATION TO ESTABLISH TECHNOLOGY AND INNOVATION SUPPORT CENTRES THAT WOULD HELP INNOVATORS IN DEVELOPING COUNTRIES EXPLOIT THEIR POTENTIAL?
a) Department of Industrial Policy and Promotion
b) Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry
c) National Association of Software and Services Companies
d) Confederation of Indian Industry


ANS - B
3. WHICH COMPANY HAS LAUNCHED INDIA’S FIRST INSURANCE PRODUCT THAT CAN BE BOUGHT AT A POINT OF SALE?
a) Birla Sun Life
b) LIC of India
c) ICICI Prudential
d) Edelweiss Tokio

ANS - D
4. EMMANUEL MACRON HAS BEEN ELECTED AS NEXT PRESIDENT OF WHICH EUROPEAN COUNTRY?
a) France
b) Italy
c) Portugal
d) Greece

ANS - A
5. WHAT WAS THE 2017 THEME OF ‘WORLD RED CROSS AND RED CRESCENT DAY’?
a) “Together for Humanity”
b) “Everywhere for Everyone”
c) “Less Known Red Cross Stories”
d) “Youth on the Move”

ANS - C
6.  WHICH NEW STRATEGY HAS BEEN ANNOUNCED BY UNION HOME MINISTER RAJNATH SINGH TO WIPE OUT LEFT-WING TERROR?
a) PRATIKAAR
b) SANKALP
c) SAMADHAN
d) NIVARAN

ANS - C
7.  WHICH COUNTRY HAS BEEN UNANIMOUSLY ELECTED AS THE PRESIDENT OF UN-HABITAT FOR NEXT TWO YEARS?
a) Russia
b) Brazil
c) China
d) India

ANS - D
8.  50TH ANNUAL MEETING OF THE ASIAN DEVELOPMENT BANK BOARD OF GOVERNORS WAS HELD FROM 4TH– 7TH MAY 2017 IN?
a) Japan
b) Philippines
c) Thailand
d) Vietnam

ANS - A
9.  CASHBACK PORTAL CASHKARO.COM HAS TIED UP WITH WHICH PRIVATE SECTOR BANK TO LAUNCH CARD-LINKED OFFERS AS PART OF ITS LOYALTY PROGRAMME FOR BOTH OFFLINE AND ONLINE SHOPPERS?
a) HDFC Bank
b) Yes Bank
c) ICICI Bank
d) Kotak Mahindra bank

ANS - B
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS INDIA’S AMBASSADOR TO THE NETHERLANDS?
a) Nethra Fernandes
b) Vinay Jaishankar
c) Srilekha Joshi
d) Venu Rajamony

ANS - D


Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 9 & 10 MAY"

Post a Comment

Popular Posts